fbpx

Хотелите в Турция предлагат на туристите Covid-19 застраховка: цена от 14 евро на седмица

Турските хотели предложиха на туристите оригинална услуга – коронавирусна „застраховка“, според която туристът няма да плаща „разликата“ за настаняване в дните между карантината и ваканцията, ако се разболее от коронавирус по време на почивка в турските курорти.

Туристите се проверяват на входа на страната, не само с топлокамери, но и с тестове за коронавирус. Резултатите от теста стават известни след два часа и всеки с положителен тест ще бъде настанен в болница или в карантинен хотел.

И за да не страдат гостите на турските курорти финансово от това и да не се страхуват да отидат на почивка, турските хотели ще въведат застраховка с подобно покритие. Съответно цените за здравно осигуряване COVID-19 започват от 14 евро седмично.

Такава застраховка ще позволи на турист в случай на лека форма на коронавирус, да бъде карантиниран в специален хотел и без всъщност да прекъсне почивката си. Освен това, ако карантинният период трае по-дълго от ваканцията, в случай на застраховка, туристът не трябва да плаща допълнителни дни.

Припомняме също, че „туристите очакват напълно различна почивка в Турция тази година“. По-специално те са предупредени за сериозни глоби,повече от 100 евро ако не носят маски на обществени места.

Източник: www.tourprom.ru

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]