fbpx

Хотелите в Турция предлагат на туристите Covid-19 застраховка: цена от 14 евро на седмица

Турските хотели предложиха на туристите оригинална услуга – коронавирусна „застраховка“, според която туристът няма да плаща „разликата“ за настаняване в дните между карантината и ваканцията, ако се разболее от коронавирус по време на почивка в турските курорти.

Туристите се проверяват на входа на страната, не само с топлокамери, но и с тестове за коронавирус. Резултатите от теста стават известни след два часа и всеки с положителен тест ще бъде настанен в болница или в карантинен хотел.

И за да не страдат гостите на турските курорти финансово от това и да не се страхуват да отидат на почивка, турските хотели ще въведат застраховка с подобно покритие. Съответно цените за здравно осигуряване COVID-19 започват от 14 евро седмично.

Такава застраховка ще позволи на турист в случай на лека форма на коронавирус, да бъде карантиниран в специален хотел и без всъщност да прекъсне почивката си. Освен това, ако карантинният период трае по-дълго от ваканцията, в случай на застраховка, туристът не трябва да плаща допълнителни дни.

Припомняме също, че „туристите очакват напълно различна почивка в Турция тази година“. По-специално те са предупредени за сериозни глоби,повече от 100 евро ако не носят маски на обществени места.

Източник: www.tourprom.ru

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Последни Статии

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела.