fbpx

Хотелите в Кипър масово затварят през септември

Намаляването на списъка с безопасни страни в Кипър ще бъде допълнителен сериозен удар за местата за настаняване и заведенията – хотелиерите в Агиа Напа и Протарас очакват „още по-трудни дни“.

По-специално поради факта, че в група В туристите, които могат да влязат в Кипър само чрез представяне на отрицателен тест за коронавирус, попаднаха отново Австрия и Швейцария.

Септември и октомври обикновено са много важни месеци за туристическия сектор в Кипър, като през това време пристигаха туристи с по-високи доходи, отколкото през лятото. Пандемията Covid-19 е потопила туризма в дълбока криза и поради евентуалното повторно затваряне на границите на някои европейските страни през септември, ситуацията не се очаква да се подобри.

Както обясниха в Кипърската асоциация на хотелите, през последните месеци островът успя да привлече известно количество туристи от Австрия и Швейцария, но и двете страни наскоро бяха прехвърлени в група В. В същото време Нова Зеландия и Южна Корея, прехвърлени в група А, меко казано, не са значителни пазари за Кипър и няма да заместят туристи от Австрия и Швейцария.

В резултат на това Асоциацията очаква, че хотелите, които са отворили от средата на лятото, ще бъдат затворени до средата на септември, тъй като местните туристи обикновено спират да пътуват в края на месец август.

Припомняме, че приходите от туризъм в Кипър се сринаха катастрофално вследствие на Covid-19. Според данни приходите от туризъм през юни 2020 г. достигат 6,7 милиона евро, в сравнение с 350,4 милиона евро за съответния месец на миналата година, като отчитат спад от 98,1%. За периода от януари до юни 2020 г. приходите от туризъм се оценяват на 122 милиона евро, в сравнение с 1 милиард евро за съответния период на 2019 г., което е 87,8%.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Последни Статии

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела.