fbpx

Хотелите в Кипър масово затварят през септември

Намаляването на списъка с безопасни страни в Кипър ще бъде допълнителен сериозен удар за местата за настаняване и заведенията – хотелиерите в Агиа Напа и Протарас очакват “още по-трудни дни”.

По-специално поради факта, че в група В туристите, които могат да влязат в Кипър само чрез представяне на отрицателен тест за коронавирус, попаднаха отново Австрия и Швейцария.

Септември и октомври обикновено са много важни месеци за туристическия сектор в Кипър, като през това време пристигаха туристи с по-високи доходи, отколкото през лятото. Пандемията Covid-19 е потопила туризма в дълбока криза и поради евентуалното повторно затваряне на границите на някои европейските страни през септември, ситуацията не се очаква да се подобри.

Както обясниха в Кипърската асоциация на хотелите, през последните месеци островът успя да привлече известно количество туристи от Австрия и Швейцария, но и двете страни наскоро бяха прехвърлени в група В. В същото време Нова Зеландия и Южна Корея, прехвърлени в група А, меко казано, не са значителни пазари за Кипър и няма да заместят туристи от Австрия и Швейцария.

В резултат на това Асоциацията очаква, че хотелите, които са отворили от средата на лятото, ще бъдат затворени до средата на септември, тъй като местните туристи обикновено спират да пътуват в края на месец август.

Припомняме, че приходите от туризъм в Кипър се сринаха катастрофално вследствие на Covid-19. Според данни приходите от туризъм през юни 2020 г. достигат 6,7 милиона евро, в сравнение с 350,4 милиона евро за съответния месец на миналата година, като отчитат спад от 98,1%. За периода от януари до юни 2020 г. приходите от туризъм се оценяват на 122 милиона евро, в сравнение с 1 милиард евро за съответния период на 2019 г., което е 87,8%.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]