fbpx

Хотелиерите в Тайланд отказаха новите условия за плащане на TUI

Хотелиерите в Тайланд отказаха новите условия на европейския туроператор TUI Group за изплащане на задълженията по настаняване на туристи, които бяха обявени в началото на май.

Позицията на хотелиерския бизнес беше изразена в отворено писмо до изпълнителния директор на TUI Group Фриц Юсен. Апелът беше подписан от 12-те най-големи туристически асоциации на страната, които обединяват повече от 2000 компании.

Писмото съдържа изискване туроператорът да изплати 50% от дълга до 29 май 2020 г. Останалите 50% трябва да бъдат платени до 29 октомври, независимо дали TUI започва да продава турове до Тайланд или не.

Управителите на хотели отбелязват, че местата за настаняване са засегнати от пандемият не по-малко от другите се ктори на туристическата индустрия. В допълнение, TUI Group са използвали услугите за настаняване далеч преди началото на Covid-19.

„Що се отнася до предложението ви за разсрочено плащане, в което помолихте хотелиерите да подпишат преразгледано споразумение за плащане, ние не можем да го приемем“, се казва в изявлението. “Ние го намираме за противоречие на настоящите условия на договора, които сте подписали добросъвестно и които предвиждат срок на заем не повече от 30 дни.Това е несправедливо и противно на бизнес етиката, която следваме от много години.”

Бумикити Руктаенгам, президент на туристическата асоциация в Пукет, заяви, че хотелите вече са предложили на TUI възможни варианти за продължаване на сътрудничеството в предстоящия сезон. Според него TUI Group е не само един от най-големите туроператори в света, но и дългосрочен партньор на тайландските туроператори. И само това е причината хотелските компании да не поискат незабавно погасяване на 100% от дълга.

Освен това представители на туристическата индустрия изпратиха писмо до министър-председателя на Тайланд, както и служители в сферата на туризма и спорта, Министерството на външните работи, Туристическата администрация на Тайланд и Германско-тайландската търговска камара. В настоящото обжалване те помолиха споменатите организации да окажат съдействие в преговорите с европейски туроператор.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]