fbpx

Хотелиери обвиняват онлайн туроператори в „лошо отношение“

Хотелиерите обвиниха онлайн туроператорите (ОТА), че „се държат ужасно“ чрез промяна на условията, така че резервациите – включително тези, които не подлежат на възстановяване – се възстановяват без такса за анулиране. В момент, когато хотелиерите се борят за оцеляването на своя бизнес, Expedia и Booking.com предоставиха по-голяма гъвкавост на потребителите с мерки, включително премахване на таксите за анулиране и възстановяване на предварителни плащания.

Крис Уайт, управляващ собственик на Beechfield House в Beanacre, Уилтшир, заяви, че OTA се държат неприемливо. Той добави: „Те изхвърлят така наречените си партньори, за да се защитят.“ Уайт каза, че ако OTA се откажат от своите комисионни, той с удоволствие ще позволи на онези, които са резервирали с отстъпка, не гъвкава тарифа(non-flexible rate), да преместят своите резервации за други дати, но за момента няма индикации това да бъде направено.

Говорителят на групата на Expedia заяви: „Не сме взели това решение леко. Ние обаче вярваме, че това е правилното нещо за нашата индустрия, за пътуващите и като цяло за нашите партньори, хиляди от които вече са се включили през последните няколко дни, защото виждат ползата от опростяване на процеса на анулация.”

Групата заяви, че получава „безпрецедентен брой обаждания от пътници“, загрижени за пътуванията си поради наложени от правителството ограничения. Той добави, че пътниците, подобно на хотелските им партньори, са изправени пред финансова несигурност. Той също така твърди, че мерките биха могли да намалят административните задачи за хотелиерите.

„Не можем да стоим настрана и да не правим нищо, когато сме в състояние да помогнем за улесняване на нещата. Важно е да можем да отговорим на заявките за анулиране възможно най-бързо и просто, за да облекчим максимално тази тревожност както за партньори, така и за пътници. “

Booking.com каза на партньорите си да възстановят всяко предплащане, което хотелиерите посочиха, че може да бъде цената на цялата стая, както и да се откажат от всякакви такси за анулиране, при които резервациите са анулирани в резултат на “форс мажор“. Говорител заяви: „В крайна сметка в Booking.com най-голямата грижа е за безопасността и сигурността на нашите клиенти, партньори и колеги. Всички чувстваме въздействието, което носи настоящата несигурност около пътуванията, и вярваме, че работата с нашите партньори, за да направим лесно нашите взаимни гости да променят своите планове, е както правилното нещо, така и означава, че те ще се върнат по-бързо към пътуванията, когато ситуацията се подобри, което от своя страна защитава бъдещето на нашата индустрия.

„Принудителните обстоятелства се въвеждат от Booking.com само в редки моменти , например когато правителствата декларират ограничения за пътуване, за да защитят общественото здраве и безопасност. Всичко това е в съответствие с приложимото законодателство и общите ни условия за, с които всички наши партньори са съгласни регистриране в платформата ни. В такива моменти, когато клиент може да не е в състояние физически да стигне до мястото за настаняване, ние ги поддържаме, като предлагаме безплатно анулиране или да променим датите на престоя, когато е възможно. Ако мястото за настаняване възстанови на клиента това, което той вече е платил, Booking.com, разбира се, също не иска никаква комисионна. “

Източник: The Caterer

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]