fbpx

Hilton освобождава 2100 служители, продължава съкращаването на разходи

Една от най-големите хотелски вериги в света Hilton ще освободи 2100 служители или приблизително 22% от работната си сила, тъй като ефекта от коронавируса продължава да намалява търсенето на почики и корпоративните пътувания.

Компанията също така удължава неплатения отпуск на много от своите служители за допълнителни 90 дни. Hilton обяви в края на март, че пуска част от служителите си в неплатен отпуск, както и временни съкращения на заплатите на ръководителите.

„Никога в 101-годишната история на Hilton нашата индустрия не се е сблъсквала с глобална криза, която води пътуванията до пълен застой“, казва изпълнителния директор Кристофър Насетта в съобщение за пресата, добавяйки, че е „опустошен“ от решението.

Covid-19 почти не унищожи световната туристическа индустрия, което доведе до временно затваряне на хотели, ограничения на границите и намаляване на полетите. Големите хотелски вериги са едни от най-големите жертви, включително конкурентите на Hilton- Marriott и Hyatt.

Marriott, най-голямата хотелска верига в света, също пусна в неплатен отпуск някои служители през март. Миналия месец компанията заяви, че пандемията „има по-тежко и трайно финансово въздействие върху бизнеса на Marriott от 11 септември и финансовата криза през 2008 г., заедно.“

Hyatt обяви миналия месец, че са освободили 1300 служители, „поради историческия спад на търсенето на пътувания и очакваните бавни темпове на възстановяване“.

Хотелите в САЩ са загубили повече от 30 милиарда долара приходи и близо 6 от 10 хотелски стаи са празни, според Американската асоциация за хотелиерство и настаняване. Все пак има някои признаци на надежда за бавно възстановяване.

Източник: CNN

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Последни Статии

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела.