fbpx

Hilton освобождава 2100 служители, продължава съкращаването на разходи

Една от най-големите хотелски вериги в света Hilton ще освободи 2100 служители или приблизително 22% от работната си сила, тъй като ефекта от коронавируса продължава да намалява търсенето на почики и корпоративните пътувания.

Компанията също така удължава неплатения отпуск на много от своите служители за допълнителни 90 дни. Hilton обяви в края на март, че пуска част от служителите си в неплатен отпуск, както и временни съкращения на заплатите на ръководителите.

„Никога в 101-годишната история на Hilton нашата индустрия не се е сблъсквала с глобална криза, която води пътуванията до пълен застой“, казва изпълнителния директор Кристофър Насетта в съобщение за пресата, добавяйки, че е „опустошен“ от решението.

Covid-19 почти не унищожи световната туристическа индустрия, което доведе до временно затваряне на хотели, ограничения на границите и намаляване на полетите. Големите хотелски вериги са едни от най-големите жертви, включително конкурентите на Hilton- Marriott и Hyatt.

Marriott, най-голямата хотелска верига в света, също пусна в неплатен отпуск някои служители през март. Миналия месец компанията заяви, че пандемията “има по-тежко и трайно финансово въздействие върху бизнеса на Marriott от 11 септември и финансовата криза през 2008 г., заедно.”

Hyatt обяви миналия месец, че са освободили 1300 служители, „поради историческия спад на търсенето на пътувания и очакваните бавни темпове на възстановяване“.

Хотелите в САЩ са загубили повече от 30 милиарда долара приходи и близо 6 от 10 хотелски стаи са празни, според Американската асоциация за хотелиерство и настаняване. Все пак има някои признаци на надежда за бавно възстановяване.

Източник: CNN

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]