fbpx

Хърватия разработва план за удължаване на сезона и компенсиране на загубите

Хотелиерите в Хърватия и туристическият бизнес разработват планове за удължаване на сезона, за да компенсират загубените приходи вследствие на Covid-19, заяви ръководителят на хърватския туристически офис Райко Рузичка.

„В момента туризмът в Хърватия почти се върна на нивата преди кризата. От 3-4 седмици туризма отново оперира и започна възстановяването си. 330 хотела са отворени, ресторанти, кафенета и плажове също работят“, каза Райко Рузичка.

„Започнахме с вътрешния туризъм, след това най-близките страни, от днес туристи от страни от ЕС могат спокойно да идват в Хърватия. Всъщност страната ни вече е дестинация, която можем да промотираме като corona-free (без коронавирус). Нямаме карантина, няма пречки за влезане в страната. В Хърватия има малко случаи на инфекция и вирусът не се открива в курортните райони.“

В същото време Хърватия, според Райко Рузичка, винаги е била лятна дестинация, фокусирана главно върху семейните ваканции. Сега по-голямата част от летния сезон ще загуби основния пазар на страната- Русия, но туристическите власти на страната работят над план за удължаване на високия сезон за есента и дори зимните месеци.

„Хърватия инвестира много в здравния туризъм през последните години, както и в гастрономическия и винен туризъм, така че туристите, включително от основния ни пазар Русия, ще могат да се грижат за здравето си през есента и зимата“, добави Рузичка.

„Хотелиерите, които ще отворят почти всички хотели до средата на юли, ще бъдат готови да удължат сезона, защото претърпяха загуби от 3 месеца, когато страната беше блокирана и под карантина. Освен това столицата Загреб ще бъде готова да посрещне туристи с неговите музеи, вкусна храна и нощен живот, атрактивен е не само през лятото. “

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Последни Статии

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела.