fbpx

Хърватия разработва план за удължаване на сезона и компенсиране на загубите

Хотелиерите в Хърватия и туристическият бизнес разработват планове за удължаване на сезона, за да компенсират загубените приходи вследствие на Covid-19, заяви ръководителят на хърватския туристически офис Райко Рузичка.

„В момента туризмът в Хърватия почти се върна на нивата преди кризата. От 3-4 седмици туризма отново оперира и започна възстановяването си. 330 хотела са отворени, ресторанти, кафенета и плажове също работят“, каза Райко Рузичка.

“Започнахме с вътрешния туризъм, след това най-близките страни, от днес туристи от страни от ЕС могат спокойно да идват в Хърватия. Всъщност страната ни вече е дестинация, която можем да промотираме като corona-free (без коронавирус). Нямаме карантина, няма пречки за влезане в страната. В Хърватия има малко случаи на инфекция и вирусът не се открива в курортните райони.”

В същото време Хърватия, според Райко Рузичка, винаги е била лятна дестинация, фокусирана главно върху семейните ваканции. Сега по-голямата част от летния сезон ще загуби основния пазар на страната- Русия, но туристическите власти на страната работят над план за удължаване на високия сезон за есента и дори зимните месеци.

„Хърватия инвестира много в здравния туризъм през последните години, както и в гастрономическия и винен туризъм, така че туристите, включително от основния ни пазар Русия, ще могат да се грижат за здравето си през есента и зимата“, добави Рузичка.

“Хотелиерите, които ще отворят почти всички хотели до средата на юли, ще бъдат готови да удължат сезона, защото претърпяха загуби от 3 месеца, когато страната беше блокирана и под карантина. Освен това столицата Загреб ще бъде готова да посрещне туристи с неговите музеи, вкусна храна и нощен живот, атрактивен е не само през лятото. “

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]