fbpx

Хърватия отбелязва силен летен сезон, юли са реализирани 80% от нощувките от рекордната 2019 година

Туристическата статистика на Хърватия за месец юли разкрива, че настоящия летен сезон е по -добър от очакванията на мнозина, предвид хаоса причинен от Covid-19.

През юли 2021 г. в Хърватия е имало 3,7 милиона пристигания и 25 милиона нощувки, пишат в CroatiaWeek. Това представлява 47 % повече пристигания и 33 % повече нощувки, отколкото за същия период на миналата година. В същото време чуждестранните туристи са реализирали 21,6 милиона нощувки, докато местните туристи са реализирали 3,3 милиона нощувки, според предварителните данни от системата eVisitor. В сравнение с резултатите през 2019 г., през юли тази година са реализирани 80 % от пристигащите и 81% от нощувките от рекордния юли 2019 г.

Най-много туристически нощувки са в Истрия (6,7 милиона), Сплит-Далмация (4,7 милиона) и Приморско-горски окръг (4,7 милиона). Следват Задар (4,3 милиона нощувки), Шибеник-Книн (1,9 милиона) и Дубровнико-Неретванска окръг (1,5 милиона). Най -популярните дестинации през юли бяха Ровин (909 000 нощувки), Вир (856 000) и Пореч (734 000).

По отношение на пазарите най -голям брой нощувки през юли са регистрирали чуждестранни гости от Германия (4,4 милиона), Словения (3,7 милиона), Полша (2,4 милиона), Чехия (2 милиона) и Австрия (1,9 милиона) . Според типа настаняване най -много нощувки са били в частни апартаменти, лагери и хотели.

„Досегашните резултати през 2021 г. са индикатор, че въпреки пандемията, с добра подготовка и сътрудничество на всички заинтересовани страни в туризма, но и извън него, Хърватия може да бъде безопасна и успешна туристическа дестинация. Тенденциите са много добри и са чудесно съобщение за август и месеците извън активния туристически сезон. А именно, през последната седмица на юли постигнахме резултати, които са 90% от тези, които имахме юли месец през рекордната 2019 година. През юли тази година постигаме още по -добри резултати при някои пазари, като Полша и Чехия, отколкото през юли 2019 г. Това ни дава правото да бъдем оптимисти, но също така предпазливи и отговорни, ние се придържаме към епидемиологичните мерки и по този начин поддържаме статута на най -безопасната дестинация в Средиземноморието“, каза министърът на туризма и спорта Николина Бръняч.

През първите седем месеца на тази година в Хърватия са реализирани 6,3 милиона пристигания и 36,9 милиона нощувки, което е с цели 51% повече пристигания и 39% повече нощувки, отколкото през първите седем месеца на 2020 година.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Последни Статии

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела.