fbpx

Хърватия отбелязва силен летен сезон, юли са реализирани 80% от нощувките от рекордната 2019 година

Туристическата статистика на Хърватия за месец юли разкрива, че настоящия летен сезон е по -добър от очакванията на мнозина, предвид хаоса причинен от Covid-19.

През юли 2021 г. в Хърватия е имало 3,7 милиона пристигания и 25 милиона нощувки, пишат в CroatiaWeek. Това представлява 47 % повече пристигания и 33 % повече нощувки, отколкото за същия период на миналата година. В същото време чуждестранните туристи са реализирали 21,6 милиона нощувки, докато местните туристи са реализирали 3,3 милиона нощувки, според предварителните данни от системата eVisitor. В сравнение с резултатите през 2019 г., през юли тази година са реализирани 80 % от пристигащите и 81% от нощувките от рекордния юли 2019 г.

Най-много туристически нощувки са в Истрия (6,7 милиона), Сплит-Далмация (4,7 милиона) и Приморско-горски окръг (4,7 милиона). Следват Задар (4,3 милиона нощувки), Шибеник-Книн (1,9 милиона) и Дубровнико-Неретванска окръг (1,5 милиона). Най -популярните дестинации през юли бяха Ровин (909 000 нощувки), Вир (856 000) и Пореч (734 000).

По отношение на пазарите най -голям брой нощувки през юли са регистрирали чуждестранни гости от Германия (4,4 милиона), Словения (3,7 милиона), Полша (2,4 милиона), Чехия (2 милиона) и Австрия (1,9 милиона) . Според типа настаняване най -много нощувки са били в частни апартаменти, лагери и хотели.

„Досегашните резултати през 2021 г. са индикатор, че въпреки пандемията, с добра подготовка и сътрудничество на всички заинтересовани страни в туризма, но и извън него, Хърватия може да бъде безопасна и успешна туристическа дестинация. Тенденциите са много добри и са чудесно съобщение за август и месеците извън активния туристически сезон. А именно, през последната седмица на юли постигнахме резултати, които са 90% от тези, които имахме юли месец през рекордната 2019 година. През юли тази година постигаме още по -добри резултати при някои пазари, като Полша и Чехия, отколкото през юли 2019 г. Това ни дава правото да бъдем оптимисти, но също така предпазливи и отговорни, ние се придържаме към епидемиологичните мерки и по този начин поддържаме статута на най -безопасната дестинация в Средиземноморието“, каза министърът на туризма и спорта Николина Бръняч.

През първите седем месеца на тази година в Хърватия са реализирани 6,3 милиона пристигания и 36,9 милиона нощувки, което е с цели 51% повече пристигания и 39% повече нощувки, отколкото през първите седем месеца на 2020 година.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]