fbpx

Голям процент от хотелите в Кипър може да не отворят това лято

Повечето хотели в Кипър няма да могат да отворят този сезон, ако туристопотокасе окаже недостатъчен. Това се посочва в писмено изявление на кипърската хотелиерска асоциация в района на Фамагуста (включва курортите Протарас и Агия Напа).

„2020 г. може да бъде една от най-трудните за туристическата индустрия в Кипър. Поради нестабилната епидемиологична ситуация в страните, които са ни основен пазар, отварянето на много хотели е застрашено. Повечето от които не виждат причина във възобновяването на дейности за малък туристически поток“, се казва в изявлението. В момента хотелиерите са решили да изчакат до началото на юни, за да разберат дали ще има достатъчно вътрешен поток, за да се отворят поне малки обекти.

Основните пазари за региона на Фамагуста са Русия, Великобритания и Швеция, откъдето идват 75-80% от туристите. В тези страни все още не се говори за възобновяване на полетите с Кипър. Хотелиерите обаче се надяват, че е възможно да се стимулира туризмът и да се спаси сезона, дори ако руснаците, британците и шведите пристигнат поне в средата на юли.

В Кипър планират да открият туристическия сезон поетапно. От 9 до 20 юни летищата ще приемат граждани от 19 страни, разделени в две категории в зависимост от епидемиологичния им статус. При влизане ще е необходимо да се предостави сертификат за отсъствие на вируса.

Кипърската хотелиерска асоциация казва, че хотелиерите искат да възобновят работата си и са готови да инвестират пари, при условие че авиокомпаниите и големите туроператори на ключови пазари ги подкрепят.

Източник: Кипърска хотелиерска асоциация

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]