fbpx

Големите руски туроператори обявиха, че няма да летят в България през юли

Руската туристическа индустрия няма много надежди за възобновяване на туристическите програми през юли 2020 г. Повечето масови туроператори вече прилагат стандартните условия за прехвърляне на турове за дати на отпътуване през първата половина на юли или до края на този месец.

Освен това в последните дни на юни участниците от туристически агенции в социалните мрежи отбелязоха, че туроператорите започват да отменят резервации за юли.

ANEX Tour разпространи стандартни условия за прехвърляне на резервации до дестинации, базирани на чартърни превози (България, Гърция, Испания, Италия, Кипър, Хърватия и други) с дати на заминаване през целия месец юли.

Що се отнася до туровете до Турция, засега се прехвърлят само резервации с дати на заминаване до 15 юли. Вероятно компанията не губи надежда, че руските власти ще отговорят на предложенията на Турция за възобновяване на полетите в средата на юли.

Почивките в България през месец юли, могат да бъдат пренесени за периода от 1 септември до 20 декември 2020 г. или от 10 януари до 31 юли 2021 г.

Интурист засега отменя международни почивки с дати на заминаване до 16 юли, като могат да бъда пренесени за всички дати през 2020 или 2021 година. В допълнение клиентите могат да резервирате до други дестинации (както на чартъри, така и на редовни полети) на текущата цена или да депозират средства и да ги използвате по-късно.

Coral Travel пък удължи действието на акцията си по пренасяне на резервации за всички почивки с дати на отпътуване до 31 октомври 2020 г.

Туроператорът TEZ Tour пренася почивки до Турция и Кипър с дати на отпътуване до 17 юли включително, а в Гърция, Италия и Испания – до 31 юли. Компанията предлага да прехвърля резервации за други дати без доплащане въз основа на чартърния транспорт в редица посоки: България, Гърция, Испания, Италия, Турция, Кипър.

Източник: profi.travel

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]