fbpx

Големите немски туроператори прогнозират бум на резервациите за лято 2021

Туроператорите в Германия са оптимисти за бързото “вдигане” на резервациите, след като пътната карта на Европейски съюз за Covid-19 ще влезе в сила през следващия месец, а някои дори прогнозират бум, като се има предвид масовото задържано търсене на пътувания сред потребителите, съобщават от fvw.

Европейската комисия има за цел да приложи „Covid-19 сертификат“ за хора, които са били ваксинирани или възстановени от Covid-19 през юни. Италианският премиер Марио Драги от своя страна заяви във вторник, че здравните сертификати могат да влязат в сила до средата на месеца.

Този документ ще позволи на страните да облекчат ограниченията за пътуване за тази група хора, която непрекъснато нараства, тъй като ваксинациите се разпространяват все по-широко в Европа. В Германия например, няколко регионални провинции започват да дават възможност за вътрешни пътувания, като позволяват на местата за настаняване с райони с нисък процент на заболеваемост да се отворят отново.

Изпълнителният директор на TUI Group, Фриц Юсен приветства стъпките на германските власти за възстановяване на свободата на пътуване и прекратяването на тестовете и регламентите за карантина за хора, които са били ваксинирани срещу Covid-19. “Лятните ваканции в Германия и Южна Европа ще бъдат възможни през 2021 г.”, заяви той. “Свободата и отговорността не са противоречиви. Туристите, туроператорите и хотелиерите приемат много сериозно защитата и хигиената. Положителният опит на Канарите през зимата и на Майорка през Великден показа това.”

Ръководителят на TUI продължи: “За лятото на 2021 г. туристите, туристическата индустрия, хотелиерите и ресторантьорите вече се нуждаят от способност за планиране и надеждност. Летовниците седят с препълнени куфари, а туристическата индустрия е готова да направи безопасна почивка възможна през 2021 г.”

По подобен начин вторият по големина туроператор в страната, DER Touristik, наблюдава „значителен ръст“ на резервациите в момента. „Хората искат да пътуват и да го правят възможно най-безопасно и възможно най-бързо“, каза шефът на Централна Европа, Инго Бурместър.

“Много атрактивните ценови предложения, произтичащи от ниското търсене в началото на годината, все още са достъпни за пътувания през юли”, посочи той.

Управляващият директор на FTI Group, Ралф Шилер очаква бум на пътуванията веднага щом ограниченията бъдат облекчени. „Виждаме колко голямо е желанието за пътуване от факта, че търсенето за Майорка и Доминиканската република – дестинации, за които в момента няма предупреждения за пътуване, се е увеличило силно за пътувания през май и юни 2021 г.“, посочи той.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]