fbpx

GlobalData: Провален Великден може да доведе до огромно задържано търсене за лято 2021

Миналият Великден отбеляза месеца, в който много европейски дестинации влязоха в първия си национален локдаун , за да смекчат разпространението на COVID-19. През последната „нормална“ туристическа година през 2019 г., март и април регистрираха над два милиарда световни вътрешни и международни пътувания. Две години по-късно ограниченията на COVID-19 все още са налице, ограничавайки всяка форма на пътуване, което поставя почивките по време на Великден под въпрос.

През декември 2020 г. проучване на GlobalData установи, че 87% от респондентите в световен мащаб са загрижени за ограниченията – като 24% са отбелязани като „изключително“ загрижени и 63% са „съвсем“ или „леко“ загрижени. С поредните ограничения, компанията за данни и анализи очаква да има огромно задържано търсене на летни пътувания през сезон 2021 и 2022.

Йохана Бонхил-Смит, анализатор на пътувания и туризъм в GlobalData, коментира: „Великден обикновено отбелязва първия годишен празник за годината за много хора по света. Един често срещан фактор в световните великденски традиции е, че обикновено е време, в което хората масово пътуват в различни дестинации, най-често морски. Това, че много хора вероятно ще пропуснат пътуванията по време на Великден ще ги подтикне да компенсират това, когато могат – с лятото, което е в надеждите на всички.”

Междувременно професионалисти от бранша в България очакват слаб старт на летния туристически сезон:

Имаме много анулации от румънски граждани, които за Великден се очакваха основно. Полетите от Израел не кацнаха“, сподели Евелина Пулева, туроператор пред екипа на БНТ.

„Нямаме резервации от чужди туристи все още. Минали години по това време знаем на колко процента ни е зает сезонът“, разкри Хубена Генчева, управител на хотелски комплекс.

Част от хотелите по българското Черноморие вес пак се подготвят за Великден, с надежда за румънски и български туристи. Припомняме, че румънския туроператор Travel Planner обяви, че хотели ще наемат румънски служители. „Ако епидемиологичният контекст позволява, има възможност PCR тестът да бъде елиминиран до началото на летния туристически сезон. Няколко от най-добрите хотели в България възнамеряват да включват румънска храна и вече са наели персонал от Румъния.“ , сподели Себастиан Константинеску, генерален мениджър на компанията.

Вече има няколко топ хотела, които възнамеряват да включват румънска храна и които са наели персонал от Румъния, най-вече за рецепция и ресторантите.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]