fbpx

GlobalData: Airbnb губи голяма част от своите хостове- насочват се към платформи за дългосрочни наеми

Хостовете на Airbnb по целия свят губят огромна част от своите резервации през последните месеци, много от които се нуждаят от доходи по-скоро, ако искат да продължат бизнеса си. Нарастващ брой хостове изтриват своите обяви от платформата на Airbnb, за да се ориентират към платформи за дългосрочни наеми, казва GlobalData, водеща компания за данни и анализи.

Ралф Холистър, анализатор по пътувания и туризъм в GlobalData, коментира: „Бившите партньори на Airbnb вече публикуват обявите си на платформи за дългосрочни наеми. Загрижеността на Airbnb е, че домакините може да не се върнат в компанията, когато пътуванията започнат да се възстановяват”.

Джак Форбс, изпълнителен директор на Копа(компанията за отдаване под наем на имоти, за минимум 1 месец), заяви, че сайтовете за отдаване под наем като Airbnb имат средна годишна заетост под 50%, докато платформи като Kopa се стремят към заетост от 95%. Това може да обясни нарастващата примамливост на сайтове за дългосрочни наеми, тъй като те предлагат по-високи нива на надеждност и сигурност.

Холистър продължава: „Според проучването на GlobalData 51% от хостовете са изключително загрижени за избухването на COVID-19, а 77% очакват ситуацията да се влоши през следващия месец. Това може да обясни защо домакините в бързат да се преместят другаде, за да увеличат доходите си. “

Обикновено, когато гостите отменят своите резервации в Airbnb, домакините получават малка компенсация, но Airbnb създава политика, при която домакините са принудени да възстановявават суми на гостите, които се отказват поради пандемията, оставяйки много домакини да се чувстват предадени от Airbnb, тъй като компанията ги оставя да се грижат за себе си сами.

Холистър заключи: „Поради значителна финансова загуба, главно поради COVID-19, Airbnb получи вот на доверие от основните инвеститори в силиконовата долина в размер на 1 млрд. долара. Новите средства включват 5 милиона щатски долара за специални помощи за облекчение, за да се избегне нарастващото безпокойство сред домакините. Това притеснение обаче може би вече е насочило много хостове към други платформи, което води до трайна загуба на лоялни потребители за компанията. “

Източник: Globaldata

Споделете тази статия

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]