fbpx

Global Data: Marriott има по-реалистичен поглед върху възстановяването на търсенето в Европа

След уебинар, който се проведе преди седмица, организиран от Нюйоркския университет, където участие взеха висшите ръководители на Accor, Себастиен Базин и на Marriott, Арне Сьоренсон, те заявиха противоположни перспективи относно това как ще се развие възстановяването на търсенето в Европа.

Ралф Холистър, анализатор, пътуване и туризъм в GlobalData, водеща компания за данни и анализи, предлага своето виждане за ситуацията: „Сьоренсон смята, че и САЩ, и Китай имат един и същи вид основи на туристическата индустрия, осигурявайки им много по-силна позиция за възстановяване, отколкото Европа.

Ситуацията в Европа е по-несигурна, регионът е съставен от голям брой държави, които все още прилагат различни правила по отношение на карантините и ограничения при пътуване. Несъгласуваният подход води до по-нататъшна несигурност за всички участници в туризма в Европа, създавайки допълнителни икономически щети за редица дестинации, зависими от този сегмент на икономиката“

Холистър продължи: „Базин не очаква възстановяването на хотелите в Европа да изостава твърде много от САЩ и Китай, както предполага Сьоренсон. Европа не е толкова зависима от вътрешния туризъм, колкото САЩ и Китай – 80% от бизнеса на Accor е вътрешен в Европа, за сравнение с вътрешния туризъм в САЩ и Китай, осигуряващи на Marriott 95% от бизнеса си. Основният пазар на Accor е Европа и той е най-успешен в този регион. Продължителното възстановяване в Европа ще има по-значително влияние върху Accor, отколкото Marriott.

„Аргументът на Сьоренсон тук изглежда по-съществен. Различните подходи в страните в Европа вероятно ще попречи на възстановяването на индустрията. Пазарите, които разчитат по-малко на международния туризъм и полетите на дълги разстояния ще се справят по-добре. Базин намекна и, че разширената мрежа на влакове в Европа може да помогне на индустрията да се възстанови с по-бързи темпове.“

Източник: GlobalData

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Последни Статии

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела.