fbpx

Германският външен министър за туризма и отварянето на границите

Германският външен министър Хейко Мас се обяви срещу твърде бързото отваряне на туристически дестинации, като заяви, че Европа трябва да поеме по общ път обратно към свободата на пътуване

„Европейската надпревара кой първи ще разреши туристическото пътуване, ще доведе до неприемливи рискове“, казва Мас пред вестник. „Bild am Sonntag“. Мас се позова на високия процент на зараза в австрийския ски курорт Ишгъл, където се смята, че много немски туристи са били заразени.

„Вече сме изпитали какво може да направи инфекцията в популярен курорт. Това не трябва да се случва отново “, каза той.

Стотици туристи от страни, включително Германия, Норвегия и Исландия се смята, че са заразени в курорта Ишгъл, който е близо до мястото, където границите на Австрия, Швейцария и Италия се срещат и е известен с партитата, които се провеждат там. Местните власти бяха обвинени, че реагират твърде бавно, тъй като вече е ясно, че вирусът се е разпространил в претъпканите барове за около месец, преди курорта да бъде поставен под карантина на 13 март.

Австрийските власти отмениха карантината тази седмица в три от най-добрите си ски курорти в страната, включително Игшъл, премахвайки ограниченията дни преди изтичането им. Страната предложи поетапно възобновяване на туризма, като първоначално ще се допускат германски посетители.

Мас беше категоричен, че Европа трябва да съгласува общи критерии за връщане към свободното пътуване „възможно най-бързо, но и толкова отговорно, колкото е необходимо“.

„Не трябва да допускаме трудно спечелените успехи от последните няколко седмици да бъдат съсипани“, каза Мас и добави, че в противен случай ще има ограничения за пътуване много по-дълго.

Междувременно Германската асоциация за пътуване (DRV) заяви, че 60% от туристическите агенции и туроператорите са пряко застрашени от неплатежоспособност, след проучване на компаниите членки. Според проучването всяка пета компания вече е уволнила служители, а 80% са подали молба за държавна помощ.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]