fbpx

Германска туристическа асоциация: Не очакваме бързо възстановяване на индустрията

Германската туристическа асоциация (DRV) очаква силен летен туристически сезон през 2022 г., тъй като хората, които желаят да пътуват, ще наваксат отложените или отменени отпуски поради пандемията. Но има дълъг път до пълното възстановяване на туристическата индустрия.

„Новата година остава предизвикателство за туристическата индустрия, тъй като пандемията продължава.“, каза президентът на DRV (Германската асоциация на туристическата индустрия) Норберт Фибиг за fvw след анализ на последното бизнес проучване на DRV сред 550 респонденти. Според проучването само малко под пет процента от анкетираните компании и членове на DRV очакват общите годишни продажби да достигнат нивата преди Covid, през 2022 г. По-голямата част от респондентите не очакват трайно възстановяване на туристическия бизнес до 2023 г. (43%), 2024 г. (37%), а дори 16% очакват то да се случи и по-късно.

Президентът на DRV е предпазлив оптимист по отношение на новите резервации за лятото на 2022 г.: „Настоящите данни за резервациите показват, че желанието за пътуване е налице през летните месеци. Повече от половината от всички нови резервации, направени в момента в туристически агенции и онлайн пътувания порталите вече са за следващото лято.”

Все още доста предпазливата перспектива от проучването се отразява и в очакванията за необходимите по-нататъшни политически решения. Поради все още преобладаващата несигурност по отношение на Covid и варианта Omikron, огромното мнозинство от членовете на DRV (54%) смятат, че финансовата помощ след март 2022 г. е необходима за осигуряване на икономическо съществуване. Малко повече от една трета от анкетираните компании не могат да кажат със сигурност към този момент.

Следователно новото федерално правителство трябва незабавно, в допълнение към целенасочените мерки, да прецизира и разшири необходимата помощ за индустрията, ако това се наложи“, коментира Фибиг. „Пътническата индустрия се ангажира да защитава здравето на пътуващите. Борбата с пандемията обаче не трябва да води до безразборни ограничения за пътуване. Предприетите мерки трябва да бъдат разумни и пропорционални.“

В бизнес проучването на DRV 78% от анкетираните компании заявиха, че категорично подкрепят задължителната ваксинация. „Ваксинацията стана още по-важна във времена на нови варианти на вируса – тя все още е най-ефективното средство за защита на себе си и другите и за гарантиране на свобода. От гледна точка на туристическата индустрия, мобилността и безопасното пътуване, дори във време на пандемия трябва бъде цел номер едно на новото германско правителство“, каза президентът на DRV.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]