fbpx

Германска туристическа асоциация: Турция и Гърция са най-търсените дестинации за лято 2021

Германската туристическа индустрия не очаква рестартиране на туризма преди месец май и прогнозира в най-добрия случай 50% от приходите в сравнение с 2019 г. Преди туристическото изложение ITB Berlin Now, Германската туристическа асоциация (DRV) публикува последните си данни за пазарните тенденции и даде перспектива за тази година.

Резервациите леко са се повишили от средата на февруари, съобщиха от Германската туристическа асоциация, позовавайки се на анализ на продажбите от изследователи на пазара Travel Data & Analytics (TDA). Но общото ниво все още е изключително ниско само с 20% от обемите, в сравнение със същото време миналата година.

„Ще бъде невъзможно да компенсираме този срив на приходите от над 80%“, призна президентът на DRV, Норберт Фийбиг пред fvw. Въпреки че прогнозите са трудни в момента, той добави: “Тази година ще се характеризира с повече загуби за туристическата индустрия. Би било успех, ако туристическите агенти и туроператорите могат да достигнат 50% от приходите за 2019 г.”

Резервациите за пролетта са минимални, предвид широко разпространената несигурност относно перспективите за пътуване по време на великденските празници. Повечето резервации са за лятото (60%) или есента (25%), или дори за следващата година, според данните на Германската туристическа асоциация. По отношение на дестинациите, резервациите са най-силни за пакетни почивки в Гърция и Турция, но търсенето е слабо за Балеарските острови. Някои клиенти вече резервират пътувания на дълги разстояния или круизни ваканции за лято 2022.

В проучването на DRV 75% от анкетираните казват, че клиентите в момента не правят резервации поради възможен карантинен период при завръщането им в Германия. Преобладаващото мнозинство призова за ускоряване на ваксинирането на населението и най-много подкрепи идеята, че ваксинираните хора трябва да могат да пътуват без ограничения.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]