fbpx

Германия удължи забраната за пътуване за над 160 страни извън Европа

Германското външно министерство удължи предупреждението за пътуване за повече от 160 страни извън Европа за още две седмици. Освен това посетителите, които се връщат от райони с висок риск, трябва да се самоизолират вместо съществуващото до момента изискване за тестване. Министерството на външните работи удължи предупреждението си за пътуване за страни извън Европа до 14 септември поради сериозните притеснения за коронавируса и непреставащия брой инфекции. Предупреждението трябваше да изтече в края на август.

Освен това има все повече регионални предупреждения за пътувания в рамките на Европа, издадени от германското правителство, например за части от Хърватия (региони Шибеник-Книн и Сплит Далмация), Франция (Париж и Лазурен бряг), Белгия (Брюксел и провинция Антверпен), Андора и Гибралтар.

Германия ще засили и проверките на пътуващите, които се връщат от райони с висок риск след нови разкрития, че повече от 40% от новите инфекции на Covid-19 са на хора, които се връщат от чужбина. От 15 септември 2020 г. – след края на основния летен сезон за пътуване, властите ще въведат „засилен карантинен режим“ за влизания от високорискови райони, премахвайки изискването за тестване и вместо това да изискват от хората, които се връщат да се самоизолират за минимум 14 дни.

Броят на тестовете за Covid-19, проведени в Германия се увеличи съществено за предходните седмици. Причината са именно новите наредби, които изискват тези пътници да бъдат тествани, което доведе до недостиг на тестове в лабораториите.

Така пътуващите, които се връщат от рисковите райони, бяха тествани безплатно на летища, жп гари, пропускайки необходимата 14-дневна карантина, ако резултатът от теста е отрицателен.

Източник: fvw.de

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]