fbpx

Германия удължи забраната за международен туризъм, въпреки облекчаването на мерките

Германия може да облекчи някои ограничения на карантината, но правителството уби всякакви надежди в туристическия сектор, че може да облекчи мерките за международни почики, след като удължиха забраната за международни пътувания до 14 юни.

„Не сме толкова напред в борбата с вируса и развитието на пандемията, че да можем да препоръчаме безгрижно пътуване“, каза германският външен министър Хейко Мас пред журналисти.

„Хората няма да могат да прекарат класическа почивка, както обикновено са го правили- на пълни плажове или в пълни планински хижи или каквото и да е.“

Турският министър на туризма заяви в началото на този месец, че очаква полетите да се върнат към нормалното до края на юни, докато Гърция казва, че се надява да посрещне туристите от юли. Германското външно министерство първо отправи предупреждение на 17 март и се обяви срещу всички несъществени пътувания в чужбина до 3 май. Удължаването е нов удар за туристическата индустрия, тъй като германците са сред най-предпочитаните и платежоспособни туристи в света.

Много от първите случаи на коронавирус в Германия бяха сред туристи, които се разболяха, след посещение на австрийския ски курорт Ишгъл. Германската асоциация за туроператори заяви, че вече са загубили над 4,8 милиарда евро (5,21 милиарда долара) продажби до края на април и решението ще означава, че секторът спешно се нуждае от целева държавна помощ.

„Ако политиците не действат бързо и целенасочено, много бизнеси ще бъдат на ръба на колапса до лятото“, предупреди Норберт Кунц, ръководител на германската туристическа асоциация.

Секторът иска разрешение да издава задължителни ваучери, а не да възстановява суми на клиентите за анулирани пътувания. Германският TUI, най-голямата световна туристическа група, миналия месец се съгласи на 1,8 милиарда евро (1,99 милиарда долара) заем от държавния кредитор KfW, за да му помогне да се справи с последствията от пандемията на коронавируса.

Източник: Skift

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]