fbpx

Германия ще позволи почивките в Европа това лято, включително в България

Германското правителство планира да прекрати забраната си за пътувания в средата на юни и да разреши почивки в много европейски дестинации това лято, при определени условия.

След видеоконференция с колеги от 10 популярни дестинации на ЕС, германският външен министър Хайко Маас заяви, че страните са се споразумели за “координиран и постепенен” подход за отваряне на техните граници за международни посетители. Това са Австрия, Италия, Испания, Португалия, Словения, Хърватия, Гърция, България, Малта и Кипър.

Маас заяви, че се надява да забраната за международно пътуване да бъде премахната, която в момента продължава до 14 юни, за дестинации в ЕС. Берлин обмисля също така да публикува конкретни съвети за пътуване за някои дестинации извън ЕС, като например Турция.

Все още обаче не е ясно какъв вид карантинни договорености може да се наложат на германските посетители в тези дестинации, повечето от които в момента имат 14-дневен карантинен период за всички международни пристигания. Освен това трябва да се изяснят разпоредбите за пътуване за летищата, авиокомпаниите, наземния транспорт и хотели.

Основните средиземноморски дестинации, където германските посетители играят важна роля, използват различни подходи за възобновяване на своите туристически индустрии.

Италия, която бе засегната особено силно от пандемията на коронавирус, се стреми към бързо възстановяване и иска да отвори отново своята граница за туристи от 3 юни нататък. Двуседмичната карантина ще бъде премахната. Премиерът Джузепе Конте призна, че това е “изчислен риск”, но подчерта, че туристическата индустрия на страната “не може да чака ваксина”.

Гърция планира да посреща международни туристи от началото на юли нататък. Плажовете на страната вече са открити със строги мерки за социално дистанциране, баровете и ресторантите трябва да последват на 25 май, а след това и хотели на 1 юни. Външният министър Никос Дендиас заяви: „Свободата на движение в страната ще бъде възстановена, нашите хотели се подготвят за отваряне, плажовете са достъпни отново, а археологическите обекти отново се отварят за обществото.”

В Португалия, която беше леко засегната от пандемията, регион Алгарве се готви бързо да рестартира своя туристически бизнес. Около 75% от хотелите в региона трябва да бъдат отворени през юни, а останалите ще последват през юли. Понастоящем регионалният орган по туризъм изготвя мерки за регулиране на достъпа до плажовете.

Турция също иска отново да посрещне чуждестранни туристи през следващия месец, а понастоящем хотелите прилагат подробни правителствени концепции за „безопасен туризъм“.

За разлика от това, Испания в момента планира да удължи извънредното положение до края на юни, въпреки че наскоро бяха премахнати някои ограничения и не е ясно кога границата може да бъде отворена отново за международни посетители. Министърът на транспорта Хосе Луис Абалос коментира: “Не можем да допуснем идването на чужденци, докато налагаме комендантско време на испанското население.”

Източник: fvw

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]