fbpx

Германия премахва забраната за пътувания, TUI започват да летят на 17 юни

Германия обяви днес, че отменя предупрежденията за пътувания до 31 европейски държави, като част от процеса на нормализиране след коронавирус. Външният министър Хайко Маас каза на пресконференция в Берлин, че от 15 юни нататък „предупреждението за пътуване“ за 31 европейски държави ще бъде заменено с индивидуални „съвети за пътуване“, които ще бъдат редовно актуализирани от министерството, за да информират пътуващите за потенциални рискове и ограничения.

Германците ще могат да пътуват до 26 страни-членки на ЕС, Великобритания, както и Исландия, Норвегия, Швейцария и Лихтенщайн. На въпрос кога Германия ще премахне предупреждението за пътуване за други страни, които успешно се справиха с пандемията COVID-19, Маас каза, че за страните извън ЕС, правителството първо ще изчака препоръките на Европейската комисия.

„Европейската комисия ще реши тази седмица дали да удължи ограниченията за пътуване от трети страни до зоната на ЕС. Следователно можем да обсъдим този въпрос отново на заседанието на кабинета през следващата седмица“, каза той.

През март германското правителство обяви предупреждение за пътуванията на своите граждани, като ги призова да избягват несъществени пътувания в чужбина с цел туризъм.

Европейският туроператор TUI заяви също днес, че Гърция и Кипър са сред основните дестинации за пътуване това лято, добавяйки, че програмата му ще стартира на 17 юни. Според изпълнителния директор на TUI Германия Марек Андришак, планът за пътувания включва също Балеарските острови, Канарските острови, Португалия, Хърватия и България.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]