fbpx

Германия отменя предупрежденията за пътуване от 1 юли

Германия ще отмени общото си предупреждение за пътуване до повечето страни от 1 юли, заяви външният министър Хайко Маас в петък. Страните, регистриращи честота на инфекция от 50 до 200 случая на 100 000 души за седем дни, вече няма да се разглеждат като „рискова зона“.

Германското правителство вече няма да препоръчва избягване на туристически пътувания в чужбина от 1 юли. “С лятото надеждата и доверието се връщат в Германия”, каза външният министър Хайко Маас с оглед на спада в процента на инфекции и повече ваксинирани граждани. След месеци на блокиране, „можем да очакваме с нетърпение повече нормалност, а това важи и за пътуванията“, добави Маас.

Но министърът подчерта, че отмяната на предупреждението не трябва да се разглежда като “покана за невнимание”. „Пътувайте с разум и чувство за мярка“ ще бъде мотото на това лято. Що се отнася до вариантите, Маас предупреди, че “опасността от вируса и неговите мутации далеч не е приключила”.

Той добави: “Ето защо ще продължим да предупреждаваме гражданите да се въздържат от пътуване там, където има смисъл: в райони с висока честота и вариации на вирусa. Съответно, все още ще има ограничения за страни с по-високи нива на инфекция, като Великобритания или Индия. По-рано в петък германският институт за инфекциозни болести Робърт Кох отстрани няколко държави и региони – включително САЩ, Канада, Австрия, Украйна, Кипър, Ливан и някои региони в Португалия, Норвегия, Хърватия, Швейцария и Гърция – от списъка със страни, които представляват риск за пътуващите. RKI актуализира редовно списъка с класификацията на страните с риск.”

Германия също ще пусне „Covpass“ – дигитален паспорт за ваксина като част от стратегията на ЕС за облекчаване на пътуванията между страните от блока. Това трябва да влезе в сила изцяло от 1 юли. Целта е хората в Европейския съюз да могат да сканират цифровия си сертификат за ваксина или резултатите от Covid тест върху мобилно приложение на границите.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]