fbpx

Германия обяви северното Черноморие като рисково, пренасочват туристи на юг?

Считано от 19, 45 ч. на 7 август т. г., се въвеждат задължителни тестове за COVID-19 за всички пристигащи в Германия от райони, определени от властите като рискови: Австралия – щата Виктория е класифицирана като рискова зона; България – областите Благоевград, Добрич, Варна са класифицирани като рискови зони; Румъния – графствата Аргеш, Бихор, Бузау, Нямт, Яломита, Мехединти, Тимис са класифицирани като рискови зони.

Основание за определяне на определен район за рисков са 50 нови случаи на заразени на 100 000 жители за последните седем дни. До получаване на резултата от теста, за засегнатите лица е в сила задължителна 14-дневна карантина, която отпада при отрицателна проба. Тестът трябва да се направи до 72 часа след влизане на германската територия. Допуска се тестване и в страната на отпътуване, ако то е извършено в сертифицирана лаборатория в рамките на 48 часа преди влизане в Германия.

Препоръчва се при отрицателен тест да се извърши нов няколко дни по-късно, тъй като е възможно дадено лице към момента на първия тест да е носител на болестта, но в начален етап, когато наличието на вируса не може да бъде регистрирано. Вторият тест не е задължителен, но здравните власти имат право да го изискат, ако считат за необходимо.

Това означава, че практически северното Черноморие ще остане без немски туристи до края на лятото, освен ако нещо не промени в оставащите седмици до края на туристическия сезон.

Сега остава въпросът дали немските туроператори ще пренасочат туристите, които все още желаят да летят до България към южното Черноморие и най-вече към по-големите курорти – Обзор, Слънчев бряг, Созопол и др.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]