fbpx

Германия обяви новите правила за влизане в страната

Германското правителство промени правилата за влизане в страната, считано от 13 май. Няма повече задължителна карантина за влизащите в Германия, които са ваксинирани, възстановени от Covid-19 или са имат отрицателен тест. Все пак има и някои изключения от новите правила, съобщават от fvw.

Доказателство за ваксинация или възстановяване от Covid-19 вече може да замени отрицателен тест и да освободи пътниците от карантина при влизане – но това не се отнася, ако те са прекарали време в “проблемна зона” преди влизането в страната. При влизане в Германия пътниците на възраст над шест години вече трябва да спазват следните ограничения:

Зона с висока честота на заразени с Covid-19: След престой в зона с висока честота (200 или повече случая на 100 хиляди население) като Хърватия, Кипър, Египет, Тунис или Турция през последните 10 дни, пътниците трябва да представят отрицателен резултат PCR тест, доказателство за пълна ваксинация срещу Covid-19 или доказателство за възстановяване от вируса. Това доказателство трябва да се съхранява преди влизане в страната и е нужно да се представи на авиокомпанията преди излитане.

Рискова зона: При влизане по суша или по море от рискова зона със седемдневна честота между 50 и 200 случая на 100 хиляди население. (в момента около 100 държави по света) , пътниците трябва да представят отрицателен PCR тест, сертификат за ваксинация или възстановяване от вируса (антитела). Това доказателство трябва да бъде представено не по-късно от 48 часа след влизането в страната, за да се избегне карантина.

Пристигане по въздух: Пътуващите, които влизат на в Германия, трябва независимо дали са прекарали време в рискова зона или не да представят отрицателен резултат от Covid-19 тест, доказателство за пълна ваксинация или доказателство антитела.

Докато Германската асоциация на туристическата индустрия (DRV) счита премахването на задължителната карантина за завръщащите се от рисковите райони за успех, служителите от бранша критикуват задължението пътниците, които влизат в страната по въздух, да представят отрицателен тест – дори ако се връщат от “безопасни” зони. Запазването на това ограничение изглежда неразбираемо, особено тъй като то се отнася само за пътниците с въздушен транспорт, но не и за тези, които пътуват с кола, влак или кораб.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]