fbpx

Германия: Лоша перспектива за есенните празници, 70% от немците не плануват пътуване

Само 5% от германците планират почивка в чужбина тази есен, на фона на призивите от политици хората да останат в страната, за да се избегнат рисковете от коронавирус.

Само един от 20 души планира пътуване до друга страна по време на предстоящите есенни училищни ваканции през октомври, установи представително проучване на изследователи Yougov. 9% пък все още планират да предприемат пътуване в Германия.

За разлика от това, 7% от германците няма да отидат на планирано пътуване извън страната тази есен, докато 2% ще отменят плановете си в Германия. Като цяло 70% от германците изобщо нямат планове за пътуване за есенните ваканции, според проучването, в което са проучени над 5000 души между 25 и 27 септември.

Проучването беше направено след призив на министъра на здравеопазването Йенс Шпан към германците, да избягват излишни чуждестранни пътувания и вместо това да отидат на почивка в собствената си страна. Той каза пред германската телевизия, че много инфекции на COVID-19 по време на пандемията са включвали хора, завръщащи се от други страни. „Мисля, че можем да се поучим от това по отношение на есенните, зимните и коледните празници“, коментира той.

Германската туристическа индустрия обаче се надява на търсенето през следващите няколко седмици. Например, TUI планира отново да предложи почивки на Канарските острови от 3 октомври, въпреки че правителството все още предупреждава да не се пътува до испанските острови. „Искаме да дадем на гостите избор дали да отидат на почивка или да отменят безплатно или да резервират отново (до друга дата)“, каза говорител на компанията. “Правим това, защото клиентите искат това.”

TUI реши да възобнови пакетните ваканции на Канарите през октомври заради училищните ваканции, обясниха от TUI. “Нашата цел е да предложим решение за есенните празници за гостите, които все още искат да пътуват до Канарите”. TUI ще създаде полетен график въз основа на действителното търсене.

Междувременно DER Touristik е най-новият германски туроператор, който удължава сезона за Гърция с нови пакетни оферти за почивка за Кос, Корфу и Крит до края на ноември. Втората по големина германска туроператорска група пусна специални оферти за островите, които могат да се резервират до 21 октомври за заминавания до 30 ноември. FTI и Vtours вече направиха подобни ходове през последните седмици.

Източник: fvw

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]