fbpx

Германия даде зелена светлина за летните почивки в Турция

Германците могат отново да отидат на почивка в Турция, след като бе отменено общонационално предупреждение за пътуване за основните крайбрежни ваканционни региони. Германското външно министерство отмени официалното си предупреждение срещу пътуване до провинциите Анталия, Измир, Айдин и Мугла след споразумение с турските власти относно процедурите за безопасно пътуване по време на пандемия.

Това означава, че хората, които се връщат в Германия от Турция, вече няма да трябва да влизат в 14-дневна карантина. Министерството заяви, че предупреждението за пътуване е отменено „при условие, че цялостната концепция за туризъм и хигиена, поръчана от турското правителство, се спазва стриктно“. Говорител на министерството предупреди: “Ако пандемията се влоши, тогава предупреждението за пътуване за четирите провинции може да бъде въведено отново.”

Турските мерки включват задължителни коронавирусни тестове за всички летовници в Турция в рамките на 48 часа преди завръщането им в Германия. Те се предлагат на големи летища като Анталия и Даламан, както и в местни болници. Летовниците трябва да платят цената на теста от 15 евро.

Решението на германското правителство беше приветствано от турския министър на туризма Мехмет Нури Ерсой. „Готови сме да приемем нашите немски гости в рамките на програмата за сертифициране за здравословен туризъм“, написа той в Twitter.

По подобен начин зелената светлина за Турция беше приветствана от германската туристическа индустрия. Президентът на Немската туристическа асоциация (ДРВ) Норберт Фийбиг заяви: “Това означава, че една от най-популярните дестинации за почивка за германци е поне частично отворена отново за немските летовници. Това е добра новина не само за пътуващите, но и за туристическата индустрия.” Той каза, че Турция ще спечели от сегашния ръст на резервациите за септември и октомври.

Изпълнителният директор на TUI Group Фриц Юсен подчерта високите стандарти за безопасност и качество в турските ваканционни региони. “Убедени сме, че всички мерки за хигиена и безопасност могат да бъдат приложени в просторните ваканционни курорти“, поясни той.

Туроператорите в Германия вече са готови да предлагат почивки в Турция отново след решението. Въпреки това, след отменянето на всички почивки в страната до средата на август или дори в края на август, те ще трябва да осигурят бързо полети и капацитети в хотелите отново през следващите няколко седмици.

Туроператорите вече се надяват на последното търсене в следващите седмици. Продуктовият мениджър на FTI за Турция Хикаби Айхан, който похвали “отличните” мерки за здраве и безопасност във ваканционните курорти, заяви: “Имаме изненадващо добри резервации за септември и октомври предвид обстоятелствата.”

Източник: www.fvw.de

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]