fbpx

Гърция ще разчита основно на last minute резервации за сезон 2021

Резервации в последната минута (last minute) и ожесточена конкуренция между страните от Средиземно море – това са основните тенденции за предстоящия сезон през лятото на 2021 г., очертани от Димитрис Фрагакис, генерален секретар на Гръцката национална туристическа организация (GNTO).

„Резервациите в последния момент ще играят решаваща роля през летния сезон 2021, както и за развитието на гръцкия туризъм тази година“, каза той.

В същото време досега, както Фрагакис обяви, показателите за туристическа активност за предстоящия туристически сезон са много по-ниски от очакванията, което е предсказуемо поради ситуацията с коронавируса. „В момента има нисък процент на резервации, но вярвам, че имаме шанс по-нататък. Ако успеем да преодолеем първата половина на 2021 г. без големи загуби, тогава процесът на възстановяване на гръцкия туризъм ще започне с last minute резервации“, прогнозира той.

Както добави ръководителят на GNTO, фактът, че last minute резервациите ще играят ключова роля през летния сезон на 2021 г. се потвърждава от всички 14 офиса на организацията в чужбина. Туристите са готови да тръгнат на почивка и ще го направя в най-скоро време.

“През 2021 г. ще има силна конкуренция, особено в Средиземно море. Гъвкавостта и бързата адаптация към новите условия са ключовете за преодоляване на предизвикателствата, които ще възникнат след пандемията“, добави той.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]