fbpx

Гърция прие първите туристи и обяви новите неща в хотелите

Първите туристи вече пристигнаха в Гърция, след като на 15 юни стартира вторият етап на отваряне на границите и летищата в Атина и Солун започнаха да работят.

Георгий Мавроматис, представител на гръцката туристическа организация отбеляза, че тази година почивките в Гърция ще бъдат доста изгодни. Според него много туроператори са удължили кампанията за „ранно резервиране“, (early booking) в допълнение, представителите на гръцката туристическа индустрия не само не планират повишаване на цените, но и подготвят специални оферти за клиентите.

От няколко месеца търпим огромни загуби и задачата на хората, които работят в бранша, е просто да продължат да работят, да стигнат поне до нула. Следователно повишаването на цените сега не е решение. Това разбиране е не само на гръцкото правителство, но и на гръцкия бизнес“, заяви Георгий Мавроматис.

Експертът обясни и как ще следят за спазването на правилата за безопасност в Гърция. Всеки хотел определя свой набор от правила въз основа на препоръките, отправени от правителството, и назначава координатор, който да следи за спазването им и да докладва на властите. Това се отнася и за почивка на плажовете.

Той разказа и някои подробности за новите неща в хотелите: всички ненужни вещи ще бъдат премахнати от стаите, а дистанционните от телевизора и климатиците ще бъдат поставени в калъфи за еднократна употреба; шезлонгите край басейните ще се обработват с дезинфектант след всеки посетителе. Часът за настаняване също ще се промени леко – хотелското домакинство ще има 4 часа за почистване, вместо 2. Тоест часът за настаняване ще бъде 16 ч., а за напускане на стаята 12 ч.

Източник: profi.travel

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Последни Статии

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела.