fbpx

Гърция прие първите туристи и обяви новите неща в хотелите

Първите туристи вече пристигнаха в Гърция, след като на 15 юни стартира вторият етап на отваряне на границите и летищата в Атина и Солун започнаха да работят.

Георгий Мавроматис, представител на гръцката туристическа организация отбеляза, че тази година почивките в Гърция ще бъдат доста изгодни. Според него много туроператори са удължили кампанията за „ранно резервиране“, (early booking) в допълнение, представителите на гръцката туристическа индустрия не само не планират повишаване на цените, но и подготвят специални оферти за клиентите.

От няколко месеца търпим огромни загуби и задачата на хората, които работят в бранша, е просто да продължат да работят, да стигнат поне до нула. Следователно повишаването на цените сега не е решение. Това разбиране е не само на гръцкото правителство, но и на гръцкия бизнес“, заяви Георгий Мавроматис.

Експертът обясни и как ще следят за спазването на правилата за безопасност в Гърция. Всеки хотел определя свой набор от правила въз основа на препоръките, отправени от правителството, и назначава координатор, който да следи за спазването им и да докладва на властите. Това се отнася и за почивка на плажовете.

Той разказа и някои подробности за новите неща в хотелите: всички ненужни вещи ще бъдат премахнати от стаите, а дистанционните от телевизора и климатиците ще бъдат поставени в калъфи за еднократна употреба; шезлонгите край басейните ще се обработват с дезинфектант след всеки посетителе. Часът за настаняване също ще се промени леко – хотелското домакинство ще има 4 часа за почистване, вместо 2. Тоест часът за настаняване ще бъде 16 ч., а за напускане на стаята 12 ч.

Източник: profi.travel

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]