fbpx

Гърция отваря границата си за руски туристи

Гърция ще отвори границата си за руски граждани от 7 септември, като за момента е разрешено влизането на до 500 души на седмица, при наличие на отрицателен тест за коронавирус и ваучер за хотел, според правителствено решение, което ще бъде в сила 2 седмици.

От 1 юли всички летища в Гърция започнаха да приемат полети от чужбина, но Русия не беше включена в списъка на страните, от които е разрешено влизането. Решението за отваряне на границата за руски граждани е валидно от 00:01 часа на 7 септември до 23:59 часа на 21 септември.

До 500 руски граждани на седмица ще могат да влизат в Гърция изключително по въздух през летищата в Атина, Солун и Ираклион. Руснаците трябва да имат отрицателен PCR тест, направен не повече от 72 часа преди пристигането в Гърция от сертифицирани лаборатории със сертификат на английски език, посочващ всички необходими данни.

“Авиокомпаниите са задължени да проверят този сертификат, преди пътниците да се качат на борда, а в случай на отсъствие да не ги допуснат до самолета. В случай на нарушение на това задължение, те са длъжни да репатрират пътника за своя сметка”, се казва в постановлението.

Руските туристи трябва също да попълнят електронен PLF (Формуляр за локация на пътници) с техните данни за контакт в Гърция, в деня преди пристигането си в страната.

Съвместното решение беше одобрено от министрите на финансите, развитието и инвестициите, защитата на гражданите, труда и социалните грижи, здравеопазването, вътрешните работи, инфраструктурата и транспорта на Гърция.

Източник: ria.ru

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Последни Статии

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]