fbpx

Гърция обяви датата за откриване на сезон 2021

Гърция възнамерява да се отвори за чуждестранни туристи на 14 май, каза министърът на туризма Харис Теохарис пред гръцката медия AMNA и уточни, че това ще се случи ако епидемиологичната ситуация позволи.

Според министъра има планове да се разреши влизане на гости не само от Европейския съюз, но и от трети страни, включително Русия, Беларус и Украйна. Очаква се гражданите на ЕС да бъдат допуснати дори още по-рано, в началото на месец април.

Теохарис припомни, че всички пътници ще трябва да следват протоколите за безопасност: да бъдат ваксинирани, да имат антитела или да имат отрицателен тест за COVID-19. Той добави също, че могат да се извършват проверки на място, както беше миналата година, но този път ще се използват бързи тестове, резултатите от които няма да трябва да чакат повече от 24 часа. Всички разходи за тестване и ако е необходимо, изолация и хоспитализация се поемат от гръцкото правителство.

„През 2020 г. Гърция вече доказа на практика, че може да гарантира на всички свои посетители безопасна почивка. Успяхме безопасно да отворим гръцкия туризъм”, каза Теохарис. Според него миналата година страната са посетили 6 милиона туристи. Министърът добави, че здравните структури в популярните гръцки туристически дестинации непрекъснато се укрепват.

Припомняме, че Гърция беше една от първите страни, които пуснаха цифров сертификат за ваксинация и гръцките власти активно популяризират тази идея на европейско ниво. В същото време епидемиологичната ситуация в Гърция се влошава, което доведе до удължаване на ограниченията за международни полети до 22 март, а за вътрешни полети до 16 март.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]