fbpx

Гърция е най-популярната дестинация за клиентите на TUI за сезон 2021

Гръцките острови са изпреварили Балеарските острови като топ дестинация за това лято, според данните на TUI сред Германия и другите големи пазари. Очаква се обаче Испания да възвърне позицията си на най-посещаваната дестинация, след като резервациите за Майорка отново бъдат възстановени.

Най-голямата туристическа група в Европа, TUI, досега е регистрирала около 2,8 милиона резервации за лятото на 2021 г., като по този начин демонстрира “силното желание и търсене за пътуване”. Това е около 56% от обема на резервациите по същото време преди две години, със средни цени с 20% по-високи от лятото на 2019 г.

Що се отнася до страните, Гърция и Испания са най-популярните ваканционни дестинации за европейците това лято, според TUI Holiday Atlas Summer 2021, който оценява най-популярните ваканционни дестинации на европейските клиенти на TUI. TUI посочи, че Гърция е най-популярната ваканционна дестинация от цяла Европа през миналата 2020 година. В Испания данните за резервациите за това лято показват, че Канарските острови изпреварват Балеарските острови по популярност.

По отношение на отделните дестинации Крит е номер едно, като изпреварва Майорка, докато Гран Канария, Родос, Тенерифе и Анталия също са в челната петица. Туроператорът обаче прогнозира, че резервациите за Балеарските острови и Турция ще се увеличат през следващите седмици.

TUI Holiday Atlas Summer 2021 разкрива и настоящите предпочитания за резервации по пазари. За немските почиващи Крит за първи път е най-предпочитаната дестинация. Островът се изкачи с две места в класацията в сравнение с предходната година, оставяйки Майорка на второ място.

Главният изпълнителен директор на TUI Германия, Марек Андрижак обясни: “Гърция започва новия сезон с попътния вятър от миналото лято. Очаквам Испания да възвърне позицията си на най-желаната дестинация, след като резервациите се възстановят за Майорка. Канарските острови се радват на голямо доверие сред германските туристи при настоящето търсене.”

TUI също потвърди, че германските клиенти се фокусират силно върху гъвкавостта и политиките за анулации тази година, като повече от две трети от резервациите към днешна дата са „гъвкави резервации“. Срещу допълнителна такса Flex-Tarif предлага опция за отмяна или промяна на почивка до 14 дни преди заминаването.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]