fbpx

Fvw: Германия планира задължителен тест за всички пристигащи в страната, Испания e включена в рисковата зона

Германия планира задължителен тест за всички пристигащи пътници в страната, съобщават от fvw. Все още не е ясно дали всички ще трябва да представят отрицателен резултат от Covid тест преди да влязат в страната или завръщащите се от чужбина могат да го направят веднага след пристигането си в Германия.

Поради нарастващите нива на зараза с новия Delta вариант на коронавируса, германското правителство планира да направи задължителен тест за всички пристигащи пътници, независимо от техния вид транспорт. Засега Covid тест е задължителен за всички пътници, пристигащи със самолет в Германия.

Всички пътуващи, влизащи в Германия, които не са били напълно ваксинирани, ще трябва да предоставят отрицателен тест от 1 август, според нов регламент на германското министерство на здравеопазването. Това се отнася за всички пристигащи пътници, независимо откъде идват и кои транспортни средства използват.

Германските държави оказват натиск върху правителството да предложи новите общи правила за влизане. Новият регламент би нанесъл сериозен удар върху семействата, тъй като много деца в Германия са неваксинирани – а германските правила за тестване важат за всички на възраст над шест години. Поради строгите разпоредби за влизане в страната, много немци избраха да отиде на почивка с кола това лято, за да избегнат пътуването със самолет.

Междувременно много немски летовници се чудят дали да отменят лятната си почивка в Испания след противоречиво правителствено решение, което вдигна на “нож” туристическата индустрия. Германското правителство промени статута на Испания и Холандия на „райони с висока честота за зараза“, считано от вторник, 27 юли. Това означава, че туристисти и пътуващи, влизащи в Германия от двете страни, които не са били напълно ваксинирани или възстановени от Covid-19, сега трябва да преминат през задължителен 10-дневен период на карантина, който може да бъде намален наполовина чрез отрицателен Covid тест.

В момента има около 200 000 почиващи от Германия в Испания, като около 60% от тях са на Балеарските острови и 30% на Канарските острови. Освен това в страната има около 200 000 индивидуални туристи.

Водещите туроператори също са разочаровани от решението на правителството. „Повторното решение Испания да стане зона с висока честота на заболеваемост разстрои много туристи, и затова имаме много запитвания в нашия сервизен център, включително заявки за анулиране“, каза Инго Бурместър, ръководител на Централна Европа в DER Touristik.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Последни Статии

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела.