fbpx

Fvw: Германия планира задължителен тест за всички пристигащи в страната, Испания e включена в рисковата зона

Германия планира задължителен тест за всички пристигащи пътници в страната, съобщават от fvw. Все още не е ясно дали всички ще трябва да представят отрицателен резултат от Covid тест преди да влязат в страната или завръщащите се от чужбина могат да го направят веднага след пристигането си в Германия.

Поради нарастващите нива на зараза с новия Delta вариант на коронавируса, германското правителство планира да направи задължителен тест за всички пристигащи пътници, независимо от техния вид транспорт. Засега Covid тест е задължителен за всички пътници, пристигащи със самолет в Германия.

Всички пътуващи, влизащи в Германия, които не са били напълно ваксинирани, ще трябва да предоставят отрицателен тест от 1 август, според нов регламент на германското министерство на здравеопазването. Това се отнася за всички пристигащи пътници, независимо откъде идват и кои транспортни средства използват.

Германските държави оказват натиск върху правителството да предложи новите общи правила за влизане. Новият регламент би нанесъл сериозен удар върху семействата, тъй като много деца в Германия са неваксинирани – а германските правила за тестване важат за всички на възраст над шест години. Поради строгите разпоредби за влизане в страната, много немци избраха да отиде на почивка с кола това лято, за да избегнат пътуването със самолет.

Междувременно много немски летовници се чудят дали да отменят лятната си почивка в Испания след противоречиво правителствено решение, което вдигна на “нож” туристическата индустрия. Германското правителство промени статута на Испания и Холандия на „райони с висока честота за зараза“, считано от вторник, 27 юли. Това означава, че туристисти и пътуващи, влизащи в Германия от двете страни, които не са били напълно ваксинирани или възстановени от Covid-19, сега трябва да преминат през задължителен 10-дневен период на карантина, който може да бъде намален наполовина чрез отрицателен Covid тест.

В момента има около 200 000 почиващи от Германия в Испания, като около 60% от тях са на Балеарските острови и 30% на Канарските острови. Освен това в страната има около 200 000 индивидуални туристи.

Водещите туроператори също са разочаровани от решението на правителството. „Повторното решение Испания да стане зона с висока честота на заболеваемост разстрои много туристи, и затова имаме много запитвания в нашия сервизен център, включително заявки за анулиране“, каза Инго Бурместър, ръководител на Централна Европа в DER Touristik.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]