fbpx

FTI Touristik предлагат допълнителна защита за пътуване

Всички клиенти, които направят нова резервация с туроператорските марки FTI Touristik, Big Xtra или Fünf vor Flug до 31 октомври 2021 г., вече могат да включват допълнителната защита за пътуване “Corona”.

Новият застрахователен пакет може да бъде добавен за 9,90 евро на резервация и осигурява на туристите финансова защита, особено малко преди началото на пътуването. Ако гостът има положителен Covid-19 тест най-рано 72 часа преди заминаването и поради това не може да започне пътуването, застрахователният партньор Hanse Merkur поема разходите за анулиране на стойност до 1500 евро на човек.

Corona Travel Protection включва и покритие по време на самото пътуване: В допълнение към медицинските съвети за пътуване, информация и помощ чрез денонощна гореща линия по време на пътуването, тя осигурява застраховка за злополука до 25 000 евро в района на местоназначението.

Междувременно туроператорите в Германия виждат сериозно подобряване на резервациите за Гърция и Канарите, тъй като свързаните с пандемията ограничения за пътуване са облекчени за популярните дестинации за плажни почивки и те са отворени за международни туристи, съобщават от fvw.

Ралф Шилер, директор на FTI Group, каза: „Горещо приветстваме това решение. Правилото за карантина след завръщане от повечето ваканционни дестинации беше основната причина повечето хора да останат вкъщи. С края на карантинното правило сега очакваме голяма вълна от резервации.“

Междувременно германските власти отмениха предупреждението за пътуване за Канарските острови, което накара туристическата индустрия да започне да планира по-силно търсене на испанските острови в Атлантическия океан. FTI заяви, че няколко от хотелите със собствена марка на групата вече са отворени и повечето ще започнат да приемат гости през юли. Третият по големина германски туроператор планира да стартира собствени чартърни полети до Фуертевентура от няколко германски летища в началото на летните ваканции. DER Touristik също гледа по-напред и увеличава летателния капацитет за сезона на есенните ваканции „поради силно търсене“.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]