fbpx

FTI с нова политика за комисионните, плащат веднага след резервацията

Базираният в Мюнхен туроператор FTI отговори на най-честото искане от туристическите агенции и ще тества плащане на комисионна веднага след резервацията. Това важи от 1 юни за всички резервации със заминаване от 1 септември 2020 г.

Времето до юни е необходимо, за да се промени технологията, казва изпълнителният директор на FTI Ралф Шилер. Кампанията ще продължи до края на финансовата година. „Ще разгледаме как пазарът реагира на това и след това ще решим дали да продължим“, каза Шилер.

Засега само TUI, DER Touristik и Chameleon Reisen получават комисионната си директно след резервацията. При повечето други туроператори парите се превеждат малко преди или след заминаването на клиента и затова често се получава това да е месеци след като резервацията е направена.

Успоредно с промяната в плащанията на комисионни, FTI стартира е кампанията „Очакване за ваканция 2020 и 2021“ (Urlaubsvorfreude 2020 und 2021). Това според туроператора трябва да събуди желанието на германците да пътуват в три етапа: Основните сегменти на компанията са много удобно за клиента срокове за анулации , възможност само за резервация на хотел и пакетни турове в рамките на Европа и избрани дестинации в останалите континенти.

Желанието на германците да пътуват се забави, но Шилер все пак се позова на първите нови резервации след абсолютния застой в началото на май.Той очаква Гърция да бъде една от първите страни, в които отново ще се пътува, може би дори още през юни. Турция може да последва в началото на юли, а Египет няколко седмици по-късно.

Източник: touristik-aktuell

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Последни Статии

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела.