fbpx

FTI с нова политика за комисионните, плащат веднага след резервацията

Базираният в Мюнхен туроператор FTI отговори на най-честото искане от туристическите агенции и ще тества плащане на комисионна веднага след резервацията. Това важи от 1 юни за всички резервации със заминаване от 1 септември 2020 г.

Времето до юни е необходимо, за да се промени технологията, казва изпълнителният директор на FTI Ралф Шилер. Кампанията ще продължи до края на финансовата година. “Ще разгледаме как пазарът реагира на това и след това ще решим дали да продължим”, каза Шилер.

Засега само TUI, DER Touristik и Chameleon Reisen получават комисионната си директно след резервацията. При повечето други туроператори парите се превеждат малко преди или след заминаването на клиента и затова често се получава това да е месеци след като резервацията е направена.

Успоредно с промяната в плащанията на комисионни, FTI стартира е кампанията „Очакване за ваканция 2020 и 2021“ (Urlaubsvorfreude 2020 und 2021). Това според туроператора трябва да събуди желанието на германците да пътуват в три етапа: Основните сегменти на компанията са много удобно за клиента срокове за анулации , възможност само за резервация на хотел и пакетни турове в рамките на Европа и избрани дестинации в останалите континенти.

Желанието на германците да пътуват се забави, но Шилер все пак се позова на първите нови резервации след абсолютния застой в началото на май.Той очаква Гърция да бъде една от първите страни, в които отново ще се пътува, може би дори още през юни. Турция може да последва в началото на юли, а Египет няколко седмици по-късно.

Източник: touristik-aktuell

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]