fbpx

FTI разширява хотелското си портфолио в България, обяви програма 2021

Германската туристическа група FTI разкри амбициозните си планове за лятото на 2021 г., тъй като има за цел да спечели от повторното отваряне на туризма в големите средиземноморски дестинации като Гърция, Испания и Турция. Освен това FTI следва тенденцията към по-гъвкаво ценообразуване.

Въпреки че търсенето понастоящем остава ниско, базирания в Мюнхен туроператор се надява на повишаване на резервациите след Великден, след като перспективите за пътуване през летния сезон станат по-ясни и ваксините Covid-19 са много по-широко разпространени.

„Световният старт на ваксинацията срещу вируса ни дава голяма надежда, че нашите гости отново ще имат значително по-безопасни възможности за пътуване през следващия летен сезон“, каза Ралф Шилер, директор на FTI Group пред fvw. „Интелигентната тестова стратегия, както беше приложена например в Турция миналата година, също може да осигури допълнителнo доверие“, добави той.

Хотелското портфолио на FTI е разширено в няколко дестинации, включително Гърция (+ 20%) и Майорка, както и България и Тунис. Шилер заяви, че очаква да бъдат облекчени ограниченията за пътуване за дестинации като Египет, Канарите, Балеарските острови и Дубай, за да могат да бъдат посещавани „от пролетта или най-късно през лятото нататък“. По отношение на пътуванията на дълги разстояния той описа дестинациите в Индийския океан, като Малдивите, Мавриций, Ла Реюнион и Сейшелските острови като безопасни.

„Уверени сме, че възелът скоро ще бъде разхлабен и 2021 г. може да бъде успешна година“, заяви той. „В момента най-много резервации са направени за края на лятото и есента“.

FTI ще предложи широка полетна програма в сътрудничество с утвърдени партньори като Aegean Airlines, Condor, Corendon, Lufthansa и Sun Express за лятото на 2021 година. В допълнение обаче групата отново ще изпълнява обширна пълна чартърна програма в сътрудничество с българския превозвач Holiday Europe.

FTI също така следва пазарната тенденция към по-гъвкаво ценообразуване, предлагайки на клиентите възможност за анулиране в последния момент. Този „Flex-Plus-Tarif“, струващ 3% от цената за почивка (и най-много 300 евро), дава възможност на почиващите да отменят почивка до 15 дни преди отпътуване с пълно възстановяване на сумата.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Последни Статии

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела.