fbpx

FTI: Много високи нива на ранни резервации, клиентите виждат лято 2022 като безопасно

Германският туроператор FTI прави серия от промени във висшия мениджмънт, тъй като се стреми към възстановяване на бизнеса си през 2022 г. след още една година, загубена от пандемията Covid-19.

Промените, които следват оттеглянето на основателя и бивш главен изпълнителен директор Дитмар Гунц и съпругата му Рула Джоуни от оперативното управление, включва няколко нови лица на висши позиции, докладващи на изпълнителния директор на групата Ралф Шилер, съобщават от fvw.

Стефан Браун е назначен на новата позиция на главен продуктов директор, включително управлението на цените и приходите. Браун, който се присъедини към групата през 2016 г. след 10 години с Thomas Cook, преди това е бил ръководител на дъщерната компания за луксозни пътувания на групата Windrose Finest Travel. Тази позиция ще бъде поета от Кристиан Бьол, който има дългогодишен опит в круизния сектор, включително в Aida Cruises и Norwegian Cruise Line, както и преди това в хотелиерския бизнес.

Хотелският бизнес на FTI Group, с портфолио от 60 места за настаняване, ще се управлява в бъдеще от Сабине Дорн-Аглагул, която се присъединява към групата с много сериозна визитка зад гърба си – Accor, където е изпълнявала ролята на старши вицепрезидент по операциите в Северна Европа. Преди това тя е била и президент за Европа на веригата Mövenpick Hotels & Resorts.

Междувременно FTI представи своята програма за лятото на 2022 г., надявайки се на силно завръщане на продажбите след поредната разочароваща година поради въздействието на Covid-19 върху бизнеса.

Главният изпълнителен директор на групата Ралф Шилер коментира: „Изминалата година беше напрегната и трудна за планирана в нестабилната среда. Зимният сезон 2020/21 почти не се случи, а лятото на 2021 г. всъщност започна едва през юни. Няма да разкрия данни за приходите за тази година, ще кажа само, че е по-добре от миналата година”.

Но шефът на FTI беше по-оптимистичен относно перспективите за следващата година, въпреки че планирането остава трудно поради продължаващите ограничения за пътуване и много резервации в последния момент “за заминавания в рамките на до шест седмици”.

Клиентите обаче резервират почивки с по-висока стойност и отделят повече свободно време. Ранните ни резервации за лято 2022 г. са много по – повече от нивата на лятото на 2019 г. в същото време на годината. Клиентите виждат лятото на 2022 г. като безопасно“, коментира той.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]