fbpx

FTI Group ще получи 235 милиона евро държавна помощ

Третият по големина германски туроператор FTI Group е спечелил 235 милиона евро държавна финансова помощ с подкрепата на мажоритарния акционер Сами Савирис. Държавният заем е част от пакет финансови и други мерки, които групата е приложила.

Базираната в Мюнхен група потвърди пред fvw, че е кандидатствала и е получила заема от „икономическия стабилизационен фонд“ на федералното правителство. Изпълнителният директор Дитмар Гунц заяви, че това одобрение е било активирано и „чрез големия ангажимент на нашия инвеститор Сами Савирис“.

Египетският хотелиер придоби 75% мажоритарен дял в германската компания през април, като по този начин увеличи собствения си капитал. Този ход позволи на FTI да осигури финансов пакет от банката Уникредит, подкрепен от държавни гаранции.

Гунц обясни: „Решението на Савирис в полза на групата със съответната финансова подкрепа отново беше жизненоважен фактор за успешното кандидатстване във фонда.“

Според FTI държавният заем е част от пакет финансови и други мерки, които групата е изпълнила. Те включват съкращения на работни места през юли, позволяващи намаляване на разходите за труд с 20%, заедно със закриването на няколко специализирани марки и продажбата на круизния кораб Берлин. На практика целият персонал вече е на краткосрочен трудов договор.

Управляващият директор на FTI Ралф Шилер коментира: „С подкрепата на новия заем и пакета от мерки вече можем да се концентрираме изцяло върху следващите няколко месеца.“

Той подчерта: „Вече имаме приятни обеми за ранни резервации в традиционни дестинации и в допълнение очакваме силен тласък на късните продажби през първата половина на 2021 г.“

Междувременно FTI разшири предложенията за ранни резервации и безплатни опции за анулиране до края на ноември, за да увеличи продажбите за зимата 2020/21 и лятото 2021.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Последни Статии

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела.