fbpx

FTI Group ще получи 235 милиона евро държавна помощ

Третият по големина германски туроператор FTI Group е спечелил 235 милиона евро държавна финансова помощ с подкрепата на мажоритарния акционер Сами Савирис. Държавният заем е част от пакет финансови и други мерки, които групата е приложила.

Базираната в Мюнхен група потвърди пред fvw, че е кандидатствала и е получила заема от “икономическия стабилизационен фонд” на федералното правителство. Изпълнителният директор Дитмар Гунц заяви, че това одобрение е било активирано и “чрез големия ангажимент на нашия инвеститор Сами Савирис”.

Египетският хотелиер придоби 75% мажоритарен дял в германската компания през април, като по този начин увеличи собствения си капитал. Този ход позволи на FTI да осигури финансов пакет от банката Уникредит, подкрепен от държавни гаранции.

Гунц обясни: „Решението на Савирис в полза на групата със съответната финансова подкрепа отново беше жизненоважен фактор за успешното кандидатстване във фонда.“

Според FTI държавният заем е част от пакет финансови и други мерки, които групата е изпълнила. Те включват съкращения на работни места през юли, позволяващи намаляване на разходите за труд с 20%, заедно със закриването на няколко специализирани марки и продажбата на круизния кораб Берлин. На практика целият персонал вече е на краткосрочен трудов договор.

Управляващият директор на FTI Ралф Шилер коментира: “С подкрепата на новия заем и пакета от мерки вече можем да се концентрираме изцяло върху следващите няколко месеца.”

Той подчерта: „Вече имаме приятни обеми за ранни резервации в традиционни дестинации и в допълнение очакваме силен тласък на късните продажби през първата половина на 2021 г.“

Междувременно FTI разшири предложенията за ранни резервации и безплатни опции за анулиране до края на ноември, за да увеличи продажбите за зимата 2020/21 и лятото 2021.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]