fbpx

FTI Group съкращава работни места и закрива специализирани бизнеси

Третата по големина туристическа група в Европа, FTI Group, прави широкообхватни съкращения на работни места и закрива специализирани звена, тъй като пандемията COVID-19 продължава да нанася удари по сектора.

Базираната в Мюнхен група, която бързо се разраства и разширява през последните няколко години, има за цел да намали разходите за персонал с 20% и ще съкрати работните места във всички области. В допълнение ще закрият малкия бизнес на FTI Cruises (със своя единствен кораб) портала за продажби на полети Fly.de и туристическия 24 център за обаждания.

FTI Group е третият по големина туроператор в Европа (зад TUI и DER Touristik) и имаше приходи от 4,2 милиарда евро през миналата година. От април компанията е мажоритарен собственик на египетския хотелиер Самих Савирис, като основателят и изпълнителен директор Дитмар Гунц запазва миноритарен дял. FTI получи финансова подкрепа за 12 месеца от своята банка Unicredit след тази сделка и гаранции от федералното правителство и баварските власти.

Въпреки това, FTI вече започна значително преструктуриране, за да намали разходите с 20% в отговор на спад в приходите през тази година. След задълбочен преглед на цялостните операции на групата, ръководството реши да оптимизира портфолиото, като закри специализираните предприятия в края на октомври. Освен това ще има загуба на работни места във всички останали бизнес групи.

Говорителка на компанията потвърди мерките пред fvw. Тя не може да каже колко от 1800-те работни места в Германия ще бъдат засегнати, но потвърди, че работни места в другите дестинации също ще бъдат съкратени. В цялата група FTI, включително дъщерното дружество за управление на дестинации Meeting Point International и няколко хотелски вериги, работят около 13 000 души в повече от 20 държави. Освен основния бизнес в Германия, FTI работи и като туроператор в Австрия, Швейцария, Франция и Холандия.

Дитмар Гунц обясни: „Тъй като сега трябва да се съобразим с факта, че цялата индустрия ще се нормализира много бавно, преструктуриране, съчетано с решението за оптимизиране на нашата компания, което досега се опитвахме да избегнем с всички сили за съжаление е неизбежно. Това дългосрочно облекчение ще ни донесе нова гъвкавост и по този начин ще проправи път за сигурно бъдеще за групата.

Източник: www.fvw.de

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]