fbpx

Франция обяви мерките за възстановяване на туризма

Франция обяви 18 милиарда евро за подпомагане на туризма и смекчаване на негативните ефекти от пандемията на коронавирус, което доведе до затваряне на плажовете, атракции и хотелите, пише Reuters.

Тези мерки включват и инвестиционен план в размер на 1,3 милиарда евро, който ще бъде отпуснат от държавните банки за развитие на бизнеса.

Според правителството през 2019 г. около 90 милиона чуждестранни туристи са посетили Франция, което я прави най-посещаваната страна в света. Туризмът представлява почти 8% от икономиката на страната, което е почти 2,3 трилиона евро.

„Туризмът се сблъсква с това, което вероятно е най-трудното му изпитание в съвременната история. Но това е един от скъпоценните камъни на френската икономика и нейното спасение е национален приоритет“, заяви премиерът Едуард Филип на пресконференция. – “Това е удоволствието, което стои в основата на френската личност: да посрещаме хора, да се храним добре и да си говорим.”

Той отбеляза също, че след като 95% от хотелите в страната бяха затворени, основният приоритет на правителството беше да се избегнат фалити и съкращения на работни места. За тази цел правителството ще покрива на хотелите 70% от заплатите на служителите, а тези плащания ще продължат поне до края на септември. Въпреки факта, че в други сектори на икономиката тези плащания ще спрат по-рано.

Премиерът също изрази надежда, че на 2 юни ресторантите ще могат да се отворят отново в така наречените „зелени зони“ на страната – територии с малък брой случаи на коронавирус.

Също така, според него, летният сезон във Франция все още може да се състои. Страната има забрана за пътуване над 100 км и плажовете са затворени. Ако обаче няма ново огнище на коронавирус, тези забрани скоро ще бъдат отменени. “Французите ще могат да прекарат ваканциите си във Франция през юли и август”, каза той.

Компаниите в сферата на туризма, хотелиерството и ресторантьорството с персонал до 20 души и годишен доход до 2 милиона евро също ще могат да получават безвъзмездни средства до 10 000 евро от фонд „Солидарност“.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]