fbpx

Финландия отваря границите за някои страни в ЕС, България не попадна в списъка

Финландските власти най-накрая преминаха отново към отваряне на границите си за няколко други държави-членки на ЕС, както и на жителите на 11 трети страни, като изтъкнаха, че епидемиологичната ситуация в тези държави позволява да се предприеме тази стъпка.

Решението беше взето на заседанието на правителството в сряда, 8 юли, по време на което имаше и брифинг за епидемиологичната ситуация. Кабинетът се съгласи да премахне ограниченията за влизане за жителите на страни, в които честотата на инфекциите е подобна на тази в страните, чиито жители вече могат да влизат на финландска територия.

„Въз основа на настоящото развитие на епидемията граничният контрол по вътрешните граници ще бъде премахнат за следните страни: Холандия, Белгия, Италия, Австрия, Гърция, Малта, Германия, Словакия, Словения, Унгария, Лихтенщайн и Швейцария. Финландия вече е премахнала вътрешния граничен контрол за движение между Финландия и Норвегия, Дания, Исландия, Естония, Латвия и Литва“, се казва в прессъобщение на правителството.

Повторното отваряне на границите се основава изцяло на броя на случаите във всяка държава за предходните две седмици. По правило границите са отворени за страни, които имат най-много осем нови случая на заразени лица на всеки 100 000 граждани през предходните две седмици.

За съжаление България не попадна в списъка на безопасни страни за Финландия. През 2019 година над 30 000 фински туристи са почивали в страната ни, предимно по Черноморските ни курорти.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]