fbpx

Финансовият директор на TUI: На прав път сме към финансово възстановяване

Почти две години след избухването на пандемията на Covid-19, най – голямата европейска туристическа група TUI е на прав път, според финансовия директор Себастиан Ебел. Според него в момента политиката на Обединеното кралство също помага за възстановяването на бизнеса.

„Оставаме уверени, че това, което посяхме през последните почти две години, ще се осъществи“, каза финансовият директор Себастиан Ебел пред германския търговски вестник Börsen Zeitung. Промените в управлението на ситуацията с пандемията в за Англия също подкрепиха тези очаквания, като оттогава обемът на резервациите там силно се увеличи. Премиерът Борис Джонсън обяви прекратяване на всички Covid мерки за по-голямата част от Обединеното кралство.

“Това много положително развитие в Англия насърчава компанията, която е подкрепена с няколко милиарда евро държавни помощи, в очакванията й за значително подобряване на оборота и оперативните резултати през текущата бизнес година”, продължава финансовия ръководител на TUI. “Това се отразява и в развитието на цената на акциите. След представянето на баланса за 2020/21 през декември, TUI постигна значителни печалби на Лондонската фондова борса.”

sebastian ebel 1 Финансовият директор на TUI: На прав път сме към финансово възстановяване

За да спаси TUI от фалит, германската държава предостави четири милиарда евро капитал и заеми. Главният изпълнителен директор Фриц Юсен се осмели да направи оптимистична прогноза при представянето на баланса през декември: „За лятото на 2022 г. и пиковия сезон на пътуванията очакваме връщане към нивата на резервации приблизително като преди 2019 година“. Себастиан Ебел обаче не изключи допълнително увеличение на капитала . Базираната в Хановер TUI беше събрала 1,1 милиарда евро през есента с още едно увеличение на капитала.

Припомняме, че в началото на 2022 година изпълнителния директор на TUI Group Фриц Юсен даде обширно интервю пред сайта на компанията, в която сподели очаквания си за предстоящия летен сезон:

“Гледайки напред към летния сезон 2022, ние сме положително настроени. Индикациите и тенденциите са непокътнати, лято 2022 е добре резервирано и засега в съответствие с очакванията за капацитет. В момента, в края на 2021 г., наблюдаваме четвъртата вълна, включително и на нашия вътрешен пазар в Германия. В същото време много страни в Южна Европа са много стабилни, с ниска заболеваемост и висок процент на ваксиниране. Това са дестинации, които също бяха добре резервирани и много безопасни миналата зима.”

“Въпреки това е от решаващо значение да гледаме напред към пролетта и лятото на 2022 г. Все още е твърде рано да се прави реална прогноза за летния сезон 2022. Но ние сме оптимисти, че туризмът ще успее да се възстанови до нивата от 2019 г. следващото лято. В същото време знаем също от 2021 г., че резервациите ще се правят много по-късно и в по-кратки срокове. Резервациите за лято 2022 от всички пазари на TUI вече са много обнадеждаващи.”

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]