fbpx

Фалит за най-старата верига туристически агенции в Германия, колапс и за 4-тия по големина скандинавски туроператор

Кризата с коронавируса продължава да удря туристическата индустрия. Дори в Германия, където държавата наистина помага на бизнеса, туризмът не може да понесе липсата на клиенти. Днес това доведе до друг голям фалит: най-старата верига туристически агенции Bühler Reisebüro, със седалище в Шварцвалд, основана през 1969 г. и с над 30 клона в цяла Германия, подаде молба за несъстоятелност. Това съобщава компанията на собствената си страница.

„Въпреки мерките за икономии и съкращенията за нашите служители, не можахме да продължим да работим икономически повече от девет месеца без значителни продажби. Държавната помощ не беше достатъчна за предприятия от нашия размер. Сега нашите финансови резерви са изразходвани и вече не е възможно да се получат нови заеми “, обясни главният изпълнителен директор на веригата Питър Маркус, който ръководи компанията от 1973 г.

Компанията е основана през 1969 г. – преди повече от 50 години. След това на всеки 2-3 години туристическата агенция започва да отваря своите офиси за продажби във все повече и повече нови градове в Германия. Знаменито събитие за веригата се състои през 1994 г. във Фрайбург, където бившият градски офис на Lufthansa беше поет от Bühler като “Lufthansa City Center”. Веригата отвори последния си клон в Гьотинген само преди година – през лятото на 2019 година.

Почти едновременно с германците скандинавците започнаха да фалират, въпреки че вече не говорим за туристически агенти, а туроператори: всичко започна с фалита на датската група туроператори TravelCo Nordic и след това се разпространи из дъщерните дружества в почти всички скандинавски страни.

Трябва да се отбележи, че TravelCo Nordic се смяташе за четвъртия по големина на датския пазар, след само Spies, Apollo и TUI, и обслужваше 148 хиляди клиенти годишно. Но „коронавирусната“ година с перспектива за отмяна на зимния сезон го „събори“ напълно. Дъщерните дружества включват туроператори Matkavekka, Solia, Solresor, Sun Tours, Heimsferdir и Terra Nova.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]