fbpx

Фалира най-големият автобусен превозвач в Европа

Най-големият автобусен превозвач в Европа Eurolines обяви фалит късно вечерта на 22 юли. Компанията ще престане да съществува считано от следващия петък.

Eurolines работи на пазара на автобусните превози, който е един от най-евтините начини за пътуване в европейските страни от 1985 г. Тя е една от най-старите международни транспортни компании. Седалището се намира в Нантер (Франция). Марката Eurolines обединява около 30 компании, така че почти всяка държава в Европа е била свързана с маршрутите на превозвача, включително Русия и някои страни от СНГ.

Компанията е купена от немската компания Flixbus през април миналата година, но поради пандемията на коронавирус, нейното финансово положение окончателно се срина.

Мохамед Бесо, говорител на Генералната конфедерация на труда, казва: “Средната възраст на служителите на компанията е 45 години. Много от тях имат повече от 20 години трудов стаж. И в следващите две седмици ще останат безработни.”

Адвокат на служителите на Eurolines твърди, че Flixbus възнамерява да заеме мястото си на пазара и се опитва да уволни около 30 души, без да плаща подходящо обезщетение под предлог за кризата, причинена от пандемията.

Решението на френския съд да ликвидира компанията за автобусни превози Eurolines по никакъв начин не се отразява на работата на филиала на фирмата в балтийските страни, заяви шефът на Eurolines за балтийските държави Едмунд Павлов. Той обясни, че Eurolines продължава да оперира в Литва, Латвия и Естония.

Източник: www.euronews.com

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]