fbpx

Европейските страни започнаха да налагат ограничения за пътувания

В допълнение към карантинните мерки, на фона на влошената епидемиологична ситуация, страните от ЕС започнаха да налагат ограничения за пътуване. Както за влизане на чужденци, така и за излизане на техните граждани. Великобритания, Дания, Италия, Словакия, Германия и Франция не препоръчват на гражданите си да напускат територията на страната, освен ако не е абсолютно необходимо. В някои случаи тази препоръка всъщност звучи като забрана за туристически пътувания в чужбина.

Френският президент потвърди, че външните граници на страната ще останат затворени. „В същото време естествено французите, които са в чужбина, ще могат да се върнат у дома. Във всички точки на влизане обаче ще бъдат въведени PCR тестове за всички пътници. Никой пътешественик няма да може да влезе в европейска територия, ако не сме сигурни, че той не е носител на вируса “, каза Макрон.

Германия актуализира списъка с държави, чиито граждани трябва да спазват 14-дневна карантина при влизане. Сега те включват: Белгия, България, Ирландия, Исландия, Лихтенщайн, Малта, Холандия, Швейцария, Испания (с изключение на Канарските острови), Чехия, Полша и Обединеното кралство, както и редица отделни региони на други европейски страни, включително по-голямата част от Италия и Австрия.

Подобна стъпка беше предприета в Норвегия и Швеция, където забраната за влизане на жители на трети страни (извън ЕС) беше удължена съответно до 1 юни 2021 г. и 22 декември 2020 г. Властите на страните не изключват, че с подобряването на ситуацията ограниченията да бъдат премахнати по-рано.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Последни Статии

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела.