fbpx

Европейските страни започнаха да налагат ограничения за пътувания

В допълнение към карантинните мерки, на фона на влошената епидемиологична ситуация, страните от ЕС започнаха да налагат ограничения за пътуване. Както за влизане на чужденци, така и за излизане на техните граждани. Великобритания, Дания, Италия, Словакия, Германия и Франция не препоръчват на гражданите си да напускат територията на страната, освен ако не е абсолютно необходимо. В някои случаи тази препоръка всъщност звучи като забрана за туристически пътувания в чужбина.

Френският президент потвърди, че външните граници на страната ще останат затворени. „В същото време естествено французите, които са в чужбина, ще могат да се върнат у дома. Във всички точки на влизане обаче ще бъдат въведени PCR тестове за всички пътници. Никой пътешественик няма да може да влезе в европейска територия, ако не сме сигурни, че той не е носител на вируса “, каза Макрон.

Германия актуализира списъка с държави, чиито граждани трябва да спазват 14-дневна карантина при влизане. Сега те включват: Белгия, България, Ирландия, Исландия, Лихтенщайн, Малта, Холандия, Швейцария, Испания (с изключение на Канарските острови), Чехия, Полша и Обединеното кралство, както и редица отделни региони на други европейски страни, включително по-голямата част от Италия и Австрия.

Подобна стъпка беше предприета в Норвегия и Швеция, където забраната за влизане на жители на трети страни (извън ЕС) беше удължена съответно до 1 юни 2021 г. и 22 декември 2020 г. Властите на страните не изключват, че с подобряването на ситуацията ограниченията да бъдат премахнати по-рано.

Споделете тази статия

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]