fbpx

Европейската комисия иска удължаване на забраната за пътувания

„Опитът на държавите-членки и други държави, изложени на пандемията, показва, че мерките, прилагани за борба с разпространението на вируса, изискват повече от 30 дни, за да бъдат ефективни.“

Въз основа на тази оценка, Европейската комисия приканва 30-те участващи държави да ограничат пътуванията. Обяснявайки, че това да бъде ефективно, тази мярка трябва да бъде предприета от всяка страна, участващата в ЕС. Понастоящем Швеция и Холандия все още не прилагат карантина в своите страни и някои полети са разрешени до Европейския съюз. Предишното съобщение за ограничаване на пътуванията беше издадено на 16 март и бе за 30 дни.

Това изисква координация между 30 държави, включително четирима членове на ЕС, които все още не са се присъединили към Шенгенското пространство (а именно България, Румъния, Хърватия и Кипър), и четири страни извън ЕС (Норвегия, Лихтенщайн, Швейцария и Исландия).

Очаква се страните да вземат решение за удължаване на мерките през следващите седмици, но засега не е ясно дали предложението ще спечели подкрепата на всички правителства, тъй като някои държави от ЕС планират постепенно да се върнат към нормалния живот от следващата седмица.

Комисарят по вътрешните работи Илва Йохансон заяви: „Сегашната ситуация ни принуждава да призовем за удължаване на ограничението за неналежащите пътувания до ЕС. Въпреки че координираните действия са от ключово значение по външните граници, ние също трябва да работим заедно на вътрешните граници, за да гарантираме, че вътрешният ни пазар продължава да функционира правилно и че жизненоважни продукти като храни, лекарства и предпазни средства могат да стигнат до местоназначението си незабавно. Ще продължим да помагаме на държавите-членки във всички тези направления на работа. “

Засега пандемията все още се разпространява в Европейския съюз.

Източник: Европейска комисия

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]