fbpx

ЕС с мерки за подпомагане на авиокомпаниите

Длъжностните лица в Европейския съюз се стремят да предложат на преживяващите в момента трудни време авиокомпании спасителна линия, като отменят правилата, принуждавайки ги да управляват почти празни самолети, за да запазят слотовете за летищата. Съгласно правилата на ЕС за летищата, превозвачите са подчинени на правилото „използвайте го или го изгубете“. От тях се изисква да оперират поне 80 на сто от полетите в разпределения им слот или да загубят автоматично правото си за него в бъдещи сезони. Докато авиокомпаниите отбелязват пълен срив на търсенето след избухването на коронавирус, президентът на Европейската комисия Урсула фон дер Лейен предприе решение за отмяна на това правило. Предложената мярка ще помогне както на европейската промишленост, така и на околната среда, обясни тя.

Фон дер Лейен добави: „Това ще освободи натиска върху цялата авиационна индустрия и в частност върху по-малките авиокомпании, а също така ще намали емисиите, като ще избегнем така наречените„ полети на призраци“ ,където авиокомпаниите летят с почти празни самолети, за да запазят своите слотове. Очаква се мярката да позволи на авиокомпаниите да приспособят своя капацитет с оглед на намаляващото търсене, причинено от вируса.

Шей Вайс, изпълнителен директор на Virgin Atlantic, приветства този ход. Той добави: „Както при авиокомпаниите по света, влиянието на Covid-19 върху нашите резервации е значително и изисква бърза реакция. Това е положителна стъпка, но спешно очакваме подробности за тези мерки и потвърждение, че облекчението ще важи за всички пазари през целия летен сезон.“

„Бързото публикуване на законодателството ще позволи на координатора на слотове на Обединеното кралство да действа, което ще даде възможност на Virgin Atlantic и други авиолинии да работят по разписанията по-ефективно и да избягват летенето на почти празни самолети, заради запазването на ценни слотове, което от своя страна създава ненужни емисии на въглерод.“, завърши Вайс.

Източник: breakingtravelnews

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]