fbpx

ЕС не планира отваряне на границите с Русия

Както schengenvisainfo.com съобщи на 15 юли, дипломати от ЕС са решили да не разширяват в близко бъдеще списъка с трети страни, чиито жители могат да бъдат допуснати да влязат в Европа. Освен това Сърбия и Черна гора ще бъдат изключени от настоящите препоръки, одобрени в края на юни, поради увеличаването на коронавирусните инфекции.

Причината за подобни решения е неблагоприятната епидемиологична ситуация извън Еврозоната и „втората вълна“ на COVID-19, която дори в рамките на Европейския съюз доведе до връщането на редица ограничения.

Прочетете повече – Русия отмени карантината за връщащи се от чужбина, очаква се решение за начало на международния туризъм

Припомняме, че Европейската комисия обеща да преглежда списъка на „безопасните“ държави на всеки две седмици, като се очаква официално публикуване идните дни. Очевидно е обаче, че Русия няма да бъде в него, както и друг важен доставчик на туристически поток – САЩ.

Това косвено се потвърждава от решенията на отделни държави. Така австрийските власти вече удължиха забраната за редовни международни полети до Русия до 31 юли, а по-рано Финландия обяви удължаването на забраната за влизане на руснаци поне до 11 август.

Хърватия обаче се разграничава. Тя е член на ЕС, но не и член на Шенгенската зона, като при определени условия е готова да приеме руски граждани.

Засега настроението на служителите в Брюксел не дава основание да се предполага, че ЕС ще се отвори за руснаци след две седмици.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]