fbpx

Египет отвори някои хотели, не приемат туристи над 48-годишна възраст

Министърът на туризма на Египет Халед Анани заяви, че не си струва да се чака възобновяването на входящия туризъм в най-близкото бъдеще, тъй като това зависи не само от ситуацията в определена дестинация, но и в държавите, откъдето ще идват туристите.

Според Анани мнозина питат за възможността за отваряне на границите в Египет до юни. Те ще са готови да разгледат този въпрос веднага щом ситуацията с коронавируса се стабилизира, обясни министърът. В същото време редица ограничения ще се прилагат за чуждестранните гости в началото, например туристите трябва да са на възраст не повече от 48 години и да имат „здравен паспорт“ с тях.

По-рано министърът обяви, че до юни египетските хотели ще работят със заетост, не по-голяма от 25%, а от 1 юни – до 50%. По-рано през седмицата беше съобщено, че египетските хотели ще спазват седем принципа на безопасност. Сред тях – проверка на температурата и здравето на гостите, контрол върху работата на пералните помещения, храната и напитките, басейните, плажовете и фитнес залите, поставянето на информационни табели, организирането на безопасна работна среда и контрол върху условията за настаняване.

В момента има 6813 случая на инфекция с Covid-19 в Египет, 436 души са загинали. Експертите оценяват, че туристическият сектор в страната губи един милиард долара на месец поради пандемия. Туризмът заема между 12% и 15% от БВП на страната.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]