fbpx

Египет отвори някои хотели, не приемат туристи над 48-годишна възраст

Министърът на туризма на Египет Халед Анани заяви, че не си струва да се чака възобновяването на входящия туризъм в най-близкото бъдеще, тъй като това зависи не само от ситуацията в определена дестинация, но и в държавите, откъдето ще идват туристите.

Според Анани мнозина питат за възможността за отваряне на границите в Египет до юни. Те ще са готови да разгледат този въпрос веднага щом ситуацията с коронавируса се стабилизира, обясни министърът. В същото време редица ограничения ще се прилагат за чуждестранните гости в началото, например туристите трябва да са на възраст не повече от 48 години и да имат „здравен паспорт“ с тях.

По-рано министърът обяви, че до юни египетските хотели ще работят със заетост, не по-голяма от 25%, а от 1 юни – до 50%. По-рано през седмицата беше съобщено, че египетските хотели ще спазват седем принципа на безопасност. Сред тях – проверка на температурата и здравето на гостите, контрол върху работата на пералните помещения, храната и напитките, басейните, плажовете и фитнес залите, поставянето на информационни табели, организирането на безопасна работна среда и контрол върху условията за настаняване.

В момента има 6813 случая на инфекция с Covid-19 в Египет, 436 души са загинали. Експертите оценяват, че туристическият сектор в страната губи един милиард долара на месец поради пандемия. Туризмът заема между 12% и 15% от БВП на страната.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Последни Статии

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела.