fbpx

Египет намаля цените за визи, обявиха изискванията за работа на хотелите

Египетските власти обявиха намаляване на цените за туристически визи, както и намаления при посещения на исторически обекти, съобщава Egypt Independent. Целта на мерките е да съживят туристическия сектор след приключване на пандемията на коронавирус.

Таксите за виза за пътниците, пристигащи на летищата в Луксор и Асуан от юни до август, ще бъдат намалени от 25 на 15 долара. Освен това входните билети за археологически обекти и музеи ще бъдат намалени наполовина. Тези мерки бяха официално потвърдени от Ахмед Юсеф, председател на Съвета за насърчаване на туризма в Египет, в писмо до партньорите.

Припомняме, че от средата на май Египет започна да отваря хотели, като им позволиха да работят при 25% заетост. През юни обектите ще могат да го увеличат до 50%. При обявените условия до момента около 40 хотела вече оперират.

На този етап египетските хотели, които са готови да работят при сегашните условия, трябва да кандидатстват за сертифициране, което се планира да се провежда ежегодно.

Според новите изисквания, разработени от Египетската асоциация на хотелите, местата за настаняване трябва да осигурят постоянно присъствие на лекар, лични предпазни средства, както и редовно да измерват температурата на гостите. Хотелите също трябва да организират безконтактна регистрация и дезинфекция на багажа. Всеки хотел също трябва да разполага с резервни стаи (в идеалния случай отделен етаж или отделна сграда) за карантиране на гости със съмнение за заболяване.

Капацитетът на стаята не трябва да надвишава двама възрастни или двама възрастни и едно дете в семейна стая. Асансьорите трябва да работят с половин капацитет. Хотелските казина също ще работят с половин капацитет.

Забранени са шведските маси и наргилета. Разстоянието между масите в ресторантите трябва да бъде най-малко два метра, а разстоянието между гостите на всяка маса трябва да бъде поне метър. На всяка маса трябва да има не повече от шест места.

Други експлоатационни изисквания включват редовна поддръжка и дезинфекция на басейна, обработка на шезлонги след всеки гост и поддържане на разстояние най-малко два метра между тях. Редица хотели в Египет вече заявиха, че не виждат причина да възобновят работата си при такива условия. Спазването на всички изисквания ще изисква сериозни разходи, докато натоварването ще бъде ограничено до половината, а това ще направи цените за настаняване неконкурентни.

Източник: Egypt Independant

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]