fbpx

Един от най-старите туроператори в Русия обяви фалит

Руският туроператор “Ника”, който съществува на туристическия пазар почти 30 години – от 1993 г. насам, се превърна в “първата жертва” на коронавируса. Епидемията и невъзможността да се получат финансови гаранции принудиха компанията да се затвори.

„Повярвайте, опитахме всичко възможно. До последната минута бяхме сигурни, че можем да се справим. Но настоящата ситуация ни „притисна в ъгъла“. Невъзможността да направите вашето пътуване не беше наша вина“, се казва в изявлението на 23 юни на уебсайта на компанията.

Причините, които доведоха до решението за закриване, са: „Коронавирусната пандемия, невъзможността на туристите да пътуват не по наша вина през последните месеци, неяснотата за пътуванията в бъдеще и най-важното нежеланието на застрахователните компании да удължат съществуващия договор за застраховка в областта на международния изходящ туризъм.

„Не можем да продължим да работим в областта на международния изходящ туризъм“, съобщиха от “Ника”.

В близко бъдеще офисът на туроператора в Москва ще бъде затворен, представителството на компанията в Санкт Петербург ще продължи да работи в дистанционна форма за решаване на спорни въпроси.

Източник: nikatravel.ru

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]