fbpx

Един от най-старите туроператори в Русия обяви фалит

Руският туроператор „Ника“, който съществува на туристическия пазар почти 30 години – от 1993 г. насам, се превърна в „първата жертва“ на коронавируса. Епидемията и невъзможността да се получат финансови гаранции принудиха компанията да се затвори.

„Повярвайте, опитахме всичко възможно. До последната минута бяхме сигурни, че можем да се справим. Но настоящата ситуация ни „притисна в ъгъла“. Невъзможността да направите вашето пътуване не беше наша вина“, се казва в изявлението на 23 юни на уебсайта на компанията.

Причините, които доведоха до решението за закриване, са: „Коронавирусната пандемия, невъзможността на туристите да пътуват не по наша вина през последните месеци, неяснотата за пътуванията в бъдеще и най-важното нежеланието на застрахователните компании да удължат съществуващия договор за застраховка в областта на международния изходящ туризъм.

„Не можем да продължим да работим в областта на международния изходящ туризъм“, съобщиха от „Ника“.

В близко бъдеще офисът на туроператора в Москва ще бъде затворен, представителството на компанията в Санкт Петербург ще продължи да работи в дистанционна форма за решаване на спорни въпроси.

Източник: nikatravel.ru

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Последни Статии

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела.