fbpx

Един от най-старите руски туроператори възобнови дейност, дни след като обяви фалит

Една от най-старите туроператорски компании “Ника” възобновява дейност, след като преди няколко дни обяви фалит, поради кризата с Covid-19. Съобщение за това е публикувано на уебсайта на компанията.

В изявлението още веднъж се отбелязва, че решението за прекратяване на дейността на туроператора е взето, за да могат туристите да получат парите си от застрахователни плащания. Въпреки това, почти веднага стана ясно, че обезщетението може да не се осъществи, тъй като застрахователят (Igosstrakh IJSC) твърди, че има основания да откаже на значителна част от клиентите на туроператора.

„Съгласихме се да “се убием” заради вашата гаранция. Но се оказа, че застрахователната защита е повече от странен механизъм. Понякога не е ясно каква точно е “защитата” в цяла концепция със застраховките.”, се казва в изявление на туроператора, с явна критика към застрахователната компания.

“След голям брой срещи и разяснения стана ясно, че повечето от вас няма да получат застрахователно обезщетение. Всъщност застрахователната компания има толкова много „ходове“, за да не изплати обезщетение. И направихме почти невъзможното, събрахме огромно количество резерви и можем да работим. И вече не сме зависими от застрахователните компании!”, съобщиха от туроператора.

Туроператорът успя да осигури независимост от застрахователните компании след връзка с Ростуризм- Федералната агенция по туризъм.

Източник: profi.travel

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]